7 Aylık Gelişim

İlk kez: Dışarda kahvaltıya gitti

Annesi, babası, dayısı ve nagihan yengesiyle pazar kahvaltısına gitti. Kahvaltımızı yapmak için sadece 2 saat  kadar musade verdi, biz kahvaltı ederken oğlumunda karnım acıktı ama çorba, meyve istemedi annesini emmek istedi. Annesi de beni emzirmeye yer bulamayınca bastı yaygarayı. "Anneciğim sizin gezmenizi istediğim zaman burnunuzdan getirme özgürlüğüm var,bende bunu tepe tepe kullandım.Yaşasın kötülük :)) Birde üstüne yağmur gelince kahvaltı keyfi biraz yarım kaldı ama olsun 2 saat neyinize yetmiyor"
20 Mayıs 2012 Pazar

İlk kez: Taze kayısı yedi

Babaannesinin getirdiği taze kayısıyı yedi.
24 Mayıs 2012 Perşembe

Yaptı: Yemeklerini güzel yemeye başladı 

Bu aralar kahvaltı ve sebze çorbasını daha bi sevmeye başladı, meyvesini de yiyor ama yoğurt yemeye hala alışamadı. Annesi mis gibi şeyler hazırlıyor.

Kahvaltı: Anne sütü,keçi peyniri,yumurta sarısı,gün kurusu kayısı,buğday ekmeği,ceviz,tereyağ,üzüm pekmezi var.

Sebze çorbası: Bal kabağı,patates,havuç,irmik yada pirinç,maydonoz,dereotu,taze soğan,saf zeytinyağ,kuzu eti birde annesi bu karışıma her gün başka bir sebze ekliyor.
23 Mayıs 2012 Çarşamba

İlk kez: Tarhana yedi

Babaannesinin yaptığı tarhanadan yedi. Çok sevdi çokkkkk.ilk kez yemesine rağmen 100cc yi hüpletti. Kaan Efendinin ağzından : "Nam nam nammm!!! Pek lezzetliydi anneciğim sen hep bu çorbadan yap.Ne o tatsız tatsız otları yedirip duruyorsun bana"
28 Mayıs 2012 Pazartesi 

Yaptı: Yüzüstü durmayı bile sevmediği halde yüzüstü yattı

Gece yatağında yüzüstü dönmüş, sonra da o şekilde geri uyuyakalmış. Annesi hayretler içerisinde hemen babasını uyandırıp, oğluşunun o şekilde yatışını göstermiş.Hali çok hoşumuza gittiği için kıkır kıkır gülüştük. Ama hevesimizi kursağımızda bıraktı çünkü hiç sevmez yüzüstü yatmayı 5 dk sonra sıkılıp tekrardan yan dönüp uykusuna devam etti
28 Mayıs 2012 Pazartesi 

Yaptı: Anne-babası yemek yerken ağzı açık bir şekilde onları izledi

Annesi babası yemek yerken ağzı açık bir şekilde bize bakıyor. Hem ona da verelim diye, hem de bizi taklit ederek yemek yemeyi öğrenecek galiba. Hatta bazen bızıklıyor onada verelim diye.
30 Mayıs 2012 Çarşamba 

Yaptı:Favori oyuncağı telefon ve mama kaşığı, ''Gel babası gel'' yapıyor,oyun halısında sürekli dönüyor,emekleme çabaları içerisinde

Bu aralar favori oyuncakları annesinin telefonu ve mama kaşığı. Annesi telefonu elinden alınca çığlığı basıyor. Daha şimdiden ağlayarak istediğini yaptırma çabaları içerisinde.Bunun dışında daha ne hünerleri var bir bilseniz :) Annesi ona ''Gel babası gel''diyerek ellerini açıp kapattıkça o da aynısını yapıyor.Ellerini evirip çeviyor annesini taklit etmeye bayılıyor.Bunların dışında artık oyun halısının üstünde defalarca dönüp duruyor, şimdi emekleme çabaları içerisinde.Birde desteksiz oturma olayını çözdü mü olay tamamdır.İşte o zaman annesi peşinde fır dönecek.Uyurken emziğini de ağzına takıp çıkarmaya bayılıyor.
30 Mayıs 2012 Çarşamba 

Yaptı: Dışarda ilk kez pusetinde uyudu

Annesi,babası ve babaannesiyle birlikte kahvaltıya gitti.Keyfi yerindeydi,bize rahat rahat keyifli bir kahvaltı yaptırttı.Hatta uykusu geldiğinde annesini hiç üzmeden ilk kez pusetinde uyudu. Annesi deneme yaptı bakalım dışarda pusetinde uyuyacakmı diye.Ordan organik pazara,ordan da babaannesine geçtik ama çoookkk yoruldu.Babaannesine geçince uyumak istedi onlarda da binada mantolama çalışması olduğundan matkap sesinden uyuyamayınca komşu teyzesine gidip uyudu.onlara daha az ses geliyordu.
02 Haziran 2012 Cumartesi 

Yaptı: Annesinin yanında sallanmadan uyudu

Annesinin yanına uzanıp,annesinin kokusuyla sallanmadan uyudu.En son 4 aylıkken sallanmadan uyumuştu.O gün bu gündür hep sallanıyordu.Annesi çok şaşkın.Bir sonraki uyuma saati geldiğinde yine denedim ama bu kez uyumadı.
06 Haziran 2012 Çarşamba 

ilk kez: Desteksiz oturuyor

Yaşasınnn artık desteksiz oturabiliyor, arada bir dengesini kaybetsede başardı bu işi.Milet gider mersine, benim oğlum gider tersine.Annesi önce emekler diye beklerken,desteksiz oturmayı öğrendi.Emeklemeden yürüyenlerden mi olacak ne :)))
07 Haziran 2012 Perşembe 

Büyüdü:

Boy: 70cm Ağırlık: 8,85kg Baş çevresi: 43,5cm
09 Haziran 2012 Cumartesi 

Yaptı: Kakasıyla komşu teyzesinin koltuklarını batırdı

Bugün evde temizlik var diye babaannesiyle birlikte alt komşuya uyumaya gittiler ama gitmeden önce annesi kayısı,incir,erik ve üzüm kurularından blendırlayıp yedirmişti.İlknur teyzesindeyken öyle bir kaka yapmış ki hertarafı batırmış.Kıyafetleri,İlknur teyzesinin koltuğuna kadar hertaraf batmış.Daha evimizde bile koltuk veya yatak batırmamıştı.
13 Haziran 2012 Çarşamba

İlk kez: Diş buğdayı partisi yapıldı

Diş Buğdayı partisi yapıldı.Annesi birsürü şeyler hazırlamış,gelen misafirler çok beğendiler ama oğlum şimdilik bişi anlamıyor.Annesi büyüyünce oğluşuna anlatacak.
16 Haziran 2012 Cumartesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...