İnek Temalı Aktivite

Bu aktivite Bebeğimin Güncesi takipçilerinden Burcu Koç Dilmaçünal annemize aittir

İneğin Yapılışı:

İneğimizin kafasını oluşturmak için bebek çorabının içine pamuk dolduruyoruz.Röntgen filmini boynuz ve kulak şeklinde keserek boynuz ve kulağı oluşturuyoruz.Wc rulo kağıdından da gövdeyi oluşturarak üzerine kağıt bant yapıştırıp istediğimiz şekillerde boyuyoruz.Wc rulo kağıda delikler açarak 2 tane biberon emziği yerleştirip ineğimizin memelerini yapıyoruz.Kurdeladan kuyruklar takıyoruz.bacak kısmına ise ince çubuklar takıyoruz.(pipetlerden yapabilirsiniz, ayakkabıların içine dik durması için konulan çubuklardan yapabilirsiniz) İneğimiz minik prensesimizle tanışmaya hazır.

Fırın tepsisini bahçe olarak kullanıyoruz, yeşil kağıtlardan çimen görünümü vererek bahçeden toplanan otları da ineğimizin yayılması için tepsinin içine yerleştiriyoruz.

İnekcik gezdi dolaştı, minik prensesimiz elleriyle otlattı ve ineğimizi besili yaptı.

Ve otlayan inek süt verir, sütümüzü sağdık...Nasıl mı? Gövdenin üzerinden açılan deliklerden şırınga ile biberon emziklerine çaktırmadan süt koyulur.

Sağılan süt minik prensesimiz tarafından dökülür ve incelemeye alınır.Son olarak da dolaptan getirdiğiniz sütü bebeklerinize içmesi için teklifte bulunabilirsiniz.Bebeğiniz şayet süt içmiyorsa bu sayede sütü sevdirme operasyonu yapmış olursunuz.Bir taşla iki kuş derler ya hem ineği tanımış olursunuz, hem de sütü sevdirmek için fırsat yakalamış olursunuz ayrıca keyifli bir aktivite de yapmış olursunuz..

                                                

6 yorum:

  1. Bizim çoksevdiğimizbi aktivite olmuştu hayvan serilerimiz....umarım başka minikler de faydalanır ve Eylül kadar severler,eğlenirler,sütlerini içerler...aktivitemize sayfanda yer verdiğin için de ayrıca teşekkürler Burcu'cum...

    YanıtlaSil
  2. Ben teşekkür ediyorum Burcucuğum, bu güzel aktiviteni bizlerle paylaştığın için.Diliyorum diğer annelere de fikir versin, keyifli zaman geçirsinler.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. harikasınız güzel anneler,teşekkürler bu güzel paylasımlar için

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ediyorum Tuğbacığım, Burcu annemizin ellerine sağlık diyelim

    YanıtlaSil
  5. merhaba ben yeni keşfettim sitenizi, 14 aylık bir oğlum kendisine bir şey öğretemiyorum, benimle oynamıyor, nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olurmusunuz,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzu hanım merhaba; öncelikle konuk yazarlarımdan çocuk gelişim uzmanı Özge Selçuk Bozkurt'un "çocuğum benimle neden faaliyet yapmıyor" adlı yazısını okumanızı tavsiye ediyorum.Bu yazıya "konuk yazarlar " etiketlerinden ulaşabilirsiniz.Veya bu linkten de ulaşabilirsiniz http://burcu-kaan.blogspot.com.tr/2013/08/cocugum-benimle-neden-faaliyet-yapmyor.html

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...