Bebeklerde Öksürüğe İyi Gelen Doğal Yöntemler


Nedenleri

Bir hastalık belirtisi olabileceği gibi, boğazda veya solunum yollarındaki tahriş edici bir maddeye karşı tepki de olabilir. Öksürük akciğer enfeksiyonlarındaki veya solunum yollarındaki balgamın sökülmesini sağlar. Kuru gıcıklı öksürük, pek ciddi bir sorun olmamakla birlikte, nedeni her zaman bilinemez. Soğuk algınlığı sırasında burun akıntısının geriye giderek solunum borusunu tahriş etmesinden dolayı olabilir. Vücudun ana soluk borusuna yabancı bir cisim kaçmışsa bunun atılmasına yönelik bir çaba olarak da kuru öksürük görülebilir. Çocuğun çevresinde sigara içiliyorsa, sigara dumanı, çocuğun solunum yollarını tahriş ederek kuru öksürüğe sebep olabilir. Kulak enfeksiyonları da kuru öksürüğe yol açabilir.

Neler Yapılmalı

♦ Eğer öksürük balgamlı bir öksürükse, kesinlikle öksürük şurubu kullanmayın. Bu durumda öksürüğün kesilmesi değil, öksürükle birlikte balgamın sökülüp atılması önemlidir. Öksürürken çocuğunuzu yüzükoyun olarak dizinize yatırın, sırtına hafif hafif vurarak balgamın çıkmasına yardımcı olun.

♦ Geceleri öksüren çocuğunuzun yastığının altına destek koyarak dik yatmasını sağlayın. Sümüğün boğazından aşağılara kayarak tahrişe yol açmasını da engellemiş olursunuz. Yüzükoyun veya yan yatırmak da tahrişi önler.

♦ Öksüren çocuğunuzun odasını sürekli nemli tutun. Yanında bir çaydanlık su kaynasın veya bir camı hafif aralık bırakarak odanın havasının kurumasını önleyin. Odayı fazla ısıtmayın.

♦ Yatmadan önce çocuğunuzun boğazını yumuşatmak için ılık bir şeyler verin. Süt salgı oluşumunu artırdığı için 6 aylıktan büyük çocuklara süt vermeyin. 18 aylıktan büyük çocuklar için birkaç damla ılık su içinde eritilmiş bala limon suyu katarak hazırlayacağınız içeceği verebilirsiniz.

Öksürük İçin Doğal Yöntemler


  • Karışık Çay:Elma kabuğu ve çekirdeği; Bir elmanın kabuğunu soyun, bir kaç da çekirdeğini koyun, birazcık ıhlamur, bir iki karanfil, belki bir tarçın kabuğu.Bir dilim de limon..Bunu üsüttügünüz günlerde sizde için sıcak sıcak ve bolca, ılık ılık çocuğunuza içirin (1 yaşından büyük çocuklar için balla tatlandırabilirsiniz).

  • Bal & Zencefil:Büyükler için (çocuğunuza kullanmayın) bir tatlı kaşığı bala toz zencefili karıştırarak macun yapıp için (yiyin), boğazınıza çok iyi gelir.

  • Pekmez & Karabiber:İki tatlı kaşığı dut pekmezine uygun miktarda karabiber katıp karıştırın ve günde bir kaşık verin. Bir iki güne kadar öksürük geçecektir. ( 1 yaş sonrası)

  • Karışık Çay:Okaliptüs, Hatmi çiçeği, Dal tarçın, Nane, Ihlamur, Meyankökü, Ada çayı, Kekik, Elma kabuğunu karıştırarak, demleme usulu çay yapın ve içirin. 1 yaşından büyük bebekler için bal ile tatlandirilabilir. Daha küçük bebeklerde ise pekmez kullanılabilir.

  • Bal & Karabiber:1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı bal ile ile karıştırılarak verilir.Ardından da süt. Bu formül biz büyükler için de etkilidir.(1 yaş sonrası )

  • Tereyağ & Pekmez:2 çorba kaşığı tereyağıyla 1 çorba kaşığı pekmezi azıcık (1 tatlı kaşığı suyla) kaynatın, ılıkken içirin...Hem çok lezzetli hem de öksürüğü şıp diye kesiyor. (6 ay sonrası için)
  • Karışık Çay:Aktarlardan bulunan "Havlıcan" kökü (1 taneyi 2 kere kaynatabilirsiniz), elma kabuğu, kabuk tarçın ve ıhlamur kaynatılarak balla tatlandırıp içirin.(1 yaş sonrası)
  • Ihlamur & Ayva Yaprağı:Ihlamurla ile ayva yaprağı beraber kaynatıp verilirse öksürük için iyi bir çözüm olabilir.( 1 yaşından küçük bebekler için )
  • Soğan Kürü 1:1 baş beyaz soğan, 1 çay bardağı toz şeker; Soğan piyazlık doğranır ve çukur bir kaba konur. Toz şekerin tümü soğanın üzerini örtecek şekilde dökülür. 1 saat sonra çukur kapta soğanın üstüne kadar suyunu bıraktığını göreceksiniz. Bu sudan istediginiz zaman , istediginiz sıklıkta en az 1 yemek kaşığı içmek gerekir. ( toz şeker yerine bal da konulabilir )
  • Soğan Kürü 2:Soğanı soyduktan sonra cücüğünü oy. Alttan yorgan iğnesiyle derin delikler aç.Bir çay fincanına yada bardağa soğanı oturt. Oyduğun kısma bal doldur.Bardağa süzüleni verebilirsin.Bu arada bal boşalınca bir kez daha balla doldur.İki kez balın süzülmesi yeterli. Sonra soğanı atabilirsin. Bu miktarı bir gün içinde tüketin. 2-3 gün yapıldığında yeterli oluyor zaten.
  • Turp Kürü:Küçük bir mandalina büyüklüğündeki siyah turbun üstünden kapak olacak şekilde kesilir. Altıda düz durması için kesilip düzeltilir. Kabak oyacağı ile içi oyularak boşaltılır.Kabuğunu soymuyoruz sadece iyice yıkıyoruz. Küçük bir kasenin içine oturtup içini ağzına kadar balla dolduruyoruz. 8-10 saat sonra balın etkisiyle turbun suyu dışarıya doğru koyduğumuz kasenin içine akıyor.İşte bu suyu kendiniz yada çocuğunuza sabah, öğle akşam birer tatlı kaşığı içiriyoruz. İçimi balla karışık bir tat olduğundan fena sayılmaz hatta alışabilir bile. Yalnız aşağı yukarı 12 saatte bir içine yine birmiktar bal daha ilave ediyoruz ki suyu iyice çıksın. Kasedeki suyu kaşık kaşık içiriyoruz aktıkça. 3-4 gün sonra eğer öksürük geçmezse ikinci bir turp hazırlayabilirsiniz.
Not: Burada yazılanlar sadece tavsiye niteliğindedir.Teşhis ve tedavi için lütfen doktorunuza danışınız.


"Bebeklerde Balgam Nasıl Söktürülür" öğrenmek için buraya tıklayınız.
"Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Nasıl açılır" öğrenmek için buraya tıklayınız.
"Bronşit,Nezle,Grip,Boğaz Enfeksiyonları ve Bağışıklık Güçlendirici Macun Tarifi" öğrenmek için buraya tıklayınız.
"Öksürüğe Mücize Çözüm Tarifi" öğrenmek için buraya tıklayınız.

Sevgili anneler "Bebeğimin Güncesi" olarak bizi buralardan da takip edebilirsiniz;
Facebook sayfamız: https://www.facebook.com/KaaninGuncesi
İnstagram adresimiz:http://instagram.com/bebegimin_guncesi
Paylaşım grubumuz: https://www.facebook.com/groups/537990606274830/
Grup içeriği: Montessori uygulamaları, çocuklar için aktiviteler, bebeklerde yeme sorunsalı/yeme alışkanlıkları, bebeklerde beslenme, bebeklerde uyku sorunları, bebeklerde hastalık gibi bir çok konuda annelerimizle birlikte paylaşımlarda bulunuyoruz.Kısacası bebeğe dair herşey...

Çilek Butik Pasta olarak buralardan takip edebilirsiniz;


                                                  

21 yorum:

  1. burcucum çok faydalı bilgiler paylaşmışsın yine,ellerine emeğine sağlık cnm

    YanıtlaSil
  2. elinize, aklınıza, yürğinize sağlık bazılarını biliyorum, bazılarını şimdi öğrendim mutlaka deniycem:)

    YanıtlaSil
  3. sık kullanilanlarima ekliyorum hemen! cok faydali bilgiler tesekkurler Burcucum :)

    YanıtlaSil
  4. göktuğ ile hayat, behiye, AYCAYAVUZ, çok teşekkür ediyorum.Bu tariflere ihtiyaç kalmasın, bebeklerimiz hasta olmasınlar inşallahhhh

    YanıtlaSil
  5. Benim bebegim bes aylik ver burnu akiyordu o durdu ama simdi gicik tutar gibi oksuruyor ne oneririniz.

    YanıtlaSil
  6. Cok tesekkur ediyorum antibiyotik asla vermek istemiyorum. Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
  7. Cok faydali bilgiler turp ve sogan kurunu kullaniyordum yillardir biz oyle buyuduk cocuklarimi da o sekilde buyutmeye cabaliyorum anribiyotik kullanmamaya direnelim arkadaslar

    YanıtlaSil
  8. Benim bebegim alti aylik surekli oksururuyor ve balgamdan dolayi rahat uyuyamiyor ne yapmaliyim

    YanıtlaSil
  9. Tebrik ederim çok iyi

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Bebeğim 23 aylık,bu sıralar sürekli öksürüyor burnu da akıyor geceleri de ne uyuyor ne de uyutuyor tavsiye verir misiniz ? Şimdiden teşekkür ederiim :)

    YanıtlaSil
  12. ya bu soğan kurü 1 için 8 aylık bebeğe uygulama yapılır mi.ne kadar günde kaç defa verelim

    YanıtlaSil
  13. Cok faydali bilgiler turp ve sogan kurunu kullaniyordum yillardir biz oyle buyuduk cocuklarimi da o sekilde buyutmeye cabaliyorum anribiyotik kullanmamaya direnelim arkadaslar

    YanıtlaSil
  14. Alti ay sonra olan kuru ne kadar sure yapicaz ve ne kdr wericez ?şimdiden teşekkur ederim .

    YanıtlaSil
  15. Arkadaslar kizim 8 aylik cok öksürüyor burnu cok akiyo kulagi kizarmis ilaçlar dogru dürüst fayda etmiyo bana yardimci olurmusunuz lütfen??

    YanıtlaSil
  16. Teşekkürler çok faydalı bilgiler.

    YanıtlaSil
  17. Lütfen çocuğum sekiz ayında balgamli öksürük var hiç uyuyamiyor llütfen un ise yarayan formülü verin allah sizden razıolsun

    YanıtlaSil
  18. Emeğinize sağkık teşekkür aderim...

    YanıtlaSil
  19. Oğlum 9 aylik bi kac gundur öksürük ve burun akıntısı vardı.nette araştırırken size rastladım .yorumlar beni etkiledi. pekmez ile tereyagi karışımını yaptim sonucunda size minnettarım.cokk tesekurlerrr

    YanıtlaSil
  20. Sabah ac karnina yenen bir avuc kuru uzum balgami kokunden soker atar! ve oksuruk gecer
    1 hafta deneyin. kesinlikle gecer ADSIZ...

    YanıtlaSil
  21. Merhabalar,
    Bebeğim şuan 4 buçuk aylık ve gıcık tutarmis gibi öksürüyor... çoğunlukla da uyurken... burun akması biraz geçti ama öksürmesi var :( ne yapmaliyim yardımcı olursanız sevinirim...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...