Malzemeler:
1kg süt9 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Süsleme İçin:
1 paket Dr.oetker ahududu sos
Hindistan cevizi
Hazırlanışı: Soğuk Süte şeker,irmik ve limon kabuğu rendesini ekleyip kaynatın.Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince margarini ve vanilyayı ekleyin.Boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın.Boza kıvamına gelince ocağın altını kapatın ve ıslatılmış borcama (cup veya kase de olabilir) boşaltın ve soğumasını bekleyin.Süsleme için paket üzerindeki tarife göre sosu pişirin ve soğumuş tatlının üzerine dökün.Sosun üzerine ise hindistan cevizi serpiştirin.Buz dolabına kaldırıp en az 5-6 saat bekletin.Tatlınız hazır,afiyet olsun.
Not: Ahududu sosunuz yoksa sadece ceviz,fındık,tarçın bunlardan biriyle de süsleyebilirsiniz.Ayrıca isterseniz araya bir kat ufalanmış bisküvi ve ceviz, bir katta muhallebiyi koyarak pasta şeklinde de yapabilirsiniz.
Not: Ahududu sosunuz yoksa sadece ceviz,fındık,tarçın bunlardan biriyle de süsleyebilirsiniz.Ayrıca isterseniz araya bir kat ufalanmış bisküvi ve ceviz, bir katta muhallebiyi koyarak pasta şeklinde de yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder