Kıymalı Makarna

Malzemeler


  • 1 küçük kereviz sapı(yaklaşık 20gr)
  • 3 orta boy olgun domates(yaklaşık 350gr)
  • 1 küçük havuç(yaklaşık100gr)
  • 1 küçük soğan(yaklaşık 80gr)
  • 120 gr.yağsız kıyma
  • 1 çay kaşığı kekik yada karışık baharat(dilerseniz)
  • 4 çorba kaşığı domates püresi
  • 30 gr.iyi pişmiş küçük taneli makarna
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş peynir

Hazırlanışı: Kereviz ve domatesi yıkayın,Domateslerin çekirdeklerini çıkarın,havuç ve soğanın kabuklarını soyun.Tüm sebzeleri küçük parçalar halinde doğrayıp baharatla birlikte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.En son domates püresini de ekleyip,domatesler akışkan hale gelince ocaktan alın.Doğru kıvama ulaşmak için,daha katı istiyorsanız domates püresini artırın,daha akışkan istiyorsanız su ekleyin.Pişmiş makarnaları 60ml.sosla karıştırın.Bir çorba kaşığı parmesan peyniri ya da başka bir peynir rendesiyle servis edin.

Not: Sosun kalanını,daha sonra kullanmak üzere derin dondurucuya kaldırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...