Malzemeler:
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı tahin
- 200 gr oda sıcaklığında margarin yada tereyağ
- 1 yumurta sarısı (akını üzeri için ayırın)
- 1 paket vanilya
- 3.5 - 4 su bardağı un
Üzeri için:
- Dövülmüş ceviz
- Yumurta akı
Hazırlanışı : Malzemeleri hamur yoğurma kabına alın ve azar azar un ekleyerek hamuru hazırlayın. Un miktarını elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar ekleyerek ayarlayabilirsiniz. Yaklaşık 3,5-4 su bardağı kadar un alıyor. Bu kurabiyenin hamuru tam olarak bütünleşmez ama şekil vermesi de zor değildir.Hamuru yoğurma işlemi bittiğinde kurabiyeleri ceviz büyüklüğünde hazırlayın. Kurabiyelerin üst kısmını yumurta akına batırarak cevize bulayın. Yağlanmış tepsiye dizin ve yaklaşık 180 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Ağızda dağılan lezzetli bir kurabiye. Tahin severlerin beğenisi kazanacağından eminim :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder