Malzemeler
- 4 adet yufka
- 2.5 su bardağı süt
- 3 adet yumurta
- 1.5-2kg yakın patates
- 1 paket sana yağ
- 1 demet maydonoz
- tuz,karabiber,pul biber(isteğe bağlı)
Böreğin içinin harcı: Patatesler haşlanır ve rendelenir.Bir tencerede yağı eritip,haşlanan patatesleri içine katarak kavrulur.Tuz,karabiber,kırmızı pul biber isteğe bağlı olarak eklenir.Sütü ilave edip biraz daha pişmeye bırakılır.Maydonozları ince ince kıydıktan sonra patateslerin içine katılır.Yumurtayı önce ayrı bir kapta çırptıktan sonra karışıma ilave edilip iyive yedirilir ve biraz daha piştikten sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Böreğin yapılışı: İlk yufka düz bir zemine serilir,üzerine sadece sıvı yağ sürülür.İkinci yufkayı üzerine koyduktan sonra hazırladığımız harc ikinci yufkanın üzerine güzelce yayılır. Üçüncü yufka da üzerine serilir harç yine üzerine yayılır.Dördüncü yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra rulo şeklinde sarılır.En son olarak ekmek dilimleri şeklinde kesilip tepsiye dizilir.
Püf Noktaları: Böreği dilimlemeden önce buzdolabında bir gün ya da bir kaç saat beklettikten sonra dilimleyip pişirilirse çok daha lezzetli olur.
İsteğe bağlı olarak üzerine yumurta sarısı,çörek otu ve susam da serpiştirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder