Taze Fasulye

Malzemeler

  • 1/2 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1/2 kahve fincanı bulgur
  • 1/2 adet soğan
  • 1/2 adet patates
  • 10-15 adet yeşil fasulye
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 diş sarımsak
Hazırlanışı: Fasulyeyi ayıklayıp ince ince kıyın. Patatesi minik parçalara ayırarak doğrayın. Soğanı ince kıyın. Mercimeği akşamdan ıslatıp süzün. Domatesi rendeleyin. Bir yemek kaşığı yağda soğanı az kavurun. Domatesi ilave edin.Bir su bardağı su ekleyip bulgur, mercimek, fasulye ve patatesi de katın, ara sıra karıştırarak pişmeye bırakın.

Not: Dilerseniz mercimek ve bulgur yerine pirinç de kullanabilirsiniz.Ya da bakliyat hiç kullanmayıp sadece fasulye,domates,soğan ve sarımsakla, zeytinyağlı fasulye de yapabilirsiniz.Ben genelde fasulye,domates,soğan ve sarımsak buharda pişirip ayrı bir kapda bakliyatı haşlayıp ilave ediyorum.En son zeytinyağını çiğ olarak katıyorum.Siz bu tarifi kendinize göre uyarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...