Patates ve Kabaklı Somon

Malzemeler

  • 1 kabak (yaklaşık 100gr)
  • 1/2 küçük tatlı patates (yaklaşık 200gr)
  • 100gr somon ya da beyaz balık eti (kılçıkları özenle temizlenmiş olmalı)
  • 1/2 çay kaşığı taze baharatlar (isteğe bağlı)

Hazırlanışı: Kabağı yıkayın.Tatlı patatesi soyun.Sebzeleri küçük parçalar halinde doğrayın ve pişirme kabınıza koyun.Balığı küçük parçalara bölüp diğer sebzelere ekleyin.Dilerseniz baharat ekleyebilirsiniz.Balık pişip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.(buharlı pişirici varsa,buharda pişmesi tavsiye olunur) Gerekirse biraz su ya da bebek sütü ekleyin.En son çatalla ezerek yada blendırlayarak soğumaya bırakın.Afiyet olsun.

Not:Somon balığı beyne ve gözlere çok faydalı olan yağ asitlerinden zengin ve besleyici bir gıdadır. Bu nedenle bebeklerinize ek gıda döneminde yedirmenizi tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...