Malzemeler
3 adet patlıcan3 adet kırmızı biber
1/2 limon suyu
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sirke (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kesme şeker
1 kahve fincanı ceviz içi (isteğe bağlı)
1 tutam maydonoz
Tuz
Hazırlanışı: Patlıcan ve biberleri yıkadıktan sonra üzerlerine çatal veya bıçakla közlenirken patlamasını önlemek için delikler açın. Fırını 200 dereceye ayarlayın, biber ve patlıcanları koyun. Kırmızı biberlerin abukları şişip patlıcanlar biraz kararıp büzüşene kadar közleyin. Közlenen patlıcanları tepesini kesip, kabuğunu soyduktan sonra kuşbaşı doğrayarak üzerine limonu sıkıp karıştırın. Limon erken sıkıldığında patlıcanlar kararmayacaktır. Biberleri soyun, kuşbaşı doğrayın. Patlıcanların üzerine alın. Sarımsağı püre haline getirin, dişe gelmesini isterseniz küçük küçük doğrayın. Kalan malzemeleri de ekleyerek karıştırın ve tabaklara alın.Ben bazen közlerken arasına yeşil biber ve domates de ekliyorum.
Not: Kırmızı biber ve patlıcanları fırında közleyip kabuklarını soyup temizledikten sonra ister doğrayarak ister ikiye bölerek derin dondurucuya uygun kaplarda veya kilitli poşetlerde tek kullanımlık hazırlayabilirsiniz. Böylece kışın da güzel güzel salatalar yapma şansınız olur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder