Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı un (tam buğday unu da kullanabilirsiniz,daha besleyici olması açısından )
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı pirinç
- 50 gram kadar tavuk eti (kemiği ve derisi alınmış baget)
- 2 su bardağı su
Hazırlanışı : Tavuğu küçük küçük doğrayıp 2 bardak suyu ilave ederek pişirilir.Tavuklar pişince üzerine 2 tatlı kaşığı pirinç ilave edip iyice pişirilir..Piştikten sonra ocak kapatılıp soğumaya bırakılır.Bir bardak yoğurt sulandırılıp bekletilir.Başka bir tencerede zeytinyağına un ilave edilip pembeleşene kadar kavrulur.Kavrulan una tavuk ve pirinç ilave edilir.Hazırlanan yoğurt su karışımıda azar azar karıştırılarak ilave edilir.Çorbanız kaynayana kadar karıştırmanızı öneririm kesilebilir yoğurdunuz.Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp bebeğinizin alımına göre isterseniz ezip isterseniz bu şekilde verebilirsiniz..Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder