Malzemeler
- 1 yemek kaşığı kıyma
- 1 yemek kaşığı arpa şehriye
- 1/3 kuru soğan
- 1/2 domates
- 1/2 sarımsak
- 1/3 kırmızı biber (salçalık biberlerden)
- Maydonoz
- Zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı un (buğday unu yada tahıllardan oluşan çorbalık un tercih edebilirsiniz)
- Bir kaç damla limon suyu
Hazırlanışı: Küçük bir tencereye zeytiyağını koyup,kıymayı ekleyin ve biraz kavurun.Küçük küçük doğradığınız kuru soğanı,sarımsağı,biberleri de ilave edip biraz daha kavurun.Kabuklarını soyup,küçük küçük doğradığınız domatesleri de ilave ettikten sonra,domatesler ezilene kadar pişirin.Arpa şehriyeleri ve suyunu üzerine ekleyin.Çorba pişerken,diğer tarafta terbiyesini hazırlayın.Yoğurt,un ve limonu bir kapta karıştırın.Pişmesine yakın terbiyesine çorbanın suyundan azıcık ilave edip ılıştırın(kesilmemesi için)ılıştırdığınız terbiyeyi çorbaya katın ve pişirmeye bırakın.Arpa şehriyeler yumuşadıktan sonra üzerine maydonozları ilave edin ve ocaktan alın.Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder