Çocuklu ve Huzurlu Bir Ev İçin Altın Öneriler

Ne yaparsanız yapın küçük çocuklarla hayatın bir miktar zor bir miktar da duygusal olması kaçınılmazdır.Özellikle ilk kez anne oluyorsanız çocuklu bir hayat düzenine geçmek kolay olmasa da bu duruma uyum sağlayarak huzurlu bir ev ortamı sağlamanız için önerilerimize kulak verin.

İstisnalarda Bulunmayın

Yeter ki çocuğum mutlu olsun diyerek her istediğini yapmayın. Karar verirken ayrıcalıklarda bulunmayın. Kati kurallarınız olsun ve bunların dışına çıkmayın çünkü çocuklar çok akıllıdır ve sizin tanıdığınız bir ayrıcalığı başka yerlerde de kullanmak isterler ve sizi zor durumda bırakabilirler. Bu nedenle karar ve kurallarınızda açık ve net olun.

Rutin Bir Düzen Kurun

Eğer çocuğunuzun düzenli olarak yaptığı işlerde en ufak bir değişiklik yaparsanız çocuğunuz bunu unutmayacaktır. Ancak uyuma vakti geldiğinde ya da yemek yiyeceği zamanlarda yapması gerekenler hiçbir zaman değişmemeli. Bu tür rutin tavırlar çocuğunuzun kendini daha rahat hissetmesine neden olacaktır. Yapması gerekenler basitleştikçe öğrenme süreci de kolaylaşacaktır.

Çok Fazla Seçenek Sunmayın

Çocuğunuzun seçme şansının olması güzel bir şey, çünkü bu sayede kendi kararlarını verebilmeyi öğrenir ve kendine güven duygusu gelişir. Ancak seçenekleri çocuğunuza siz sunmalı ve seçenek sayısı çok fazla olmamalıdır.

Demokrasiyi Unutun

Diğer tüm erdemlerden farklı olarak demokrasi evde başlamaz. Her zaman çocuklarınızın fikirlerini göz önüne almanız ya da her davranışınızı çocuklarınıza açıklamanız gerekmiyor. Hatta kimi zaman açıklama yapmak durumu daha da zorlaştırabilir çünkü bu açıklamalar nedeniyle çocuklarınız onlara tartışma hakkı verdiğinizi düşünebilir. Bu nedenle uzun açıklamalara girişmek yerine konu her ne ise öyle olması gerektiğini net bir şekilde belirtin ve çocuğunuzu öperek oradan uzaklaşın.

Sürekli Aynı Konular Gündeme Gelmesin

Bilgisayar oynamak, abur cubur yemek ya da kıyafet değiştirmek gibi sürekli aynı konular üzerinde tartışıp duruyorsanız buna bir son vermelisiniz. Bu konuları sona erdirmek tamamen sizin elinizde. Eğer bu konular üzerinde artık tartışmak istemiyorsanız evinizde abur cubur yiyecek bulundurmayarak bu sorunu çözebilirsiniz.

Kaynak:https://www.facebook.com/bebekanneleri08

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...