Malzemeler
- 1/2 pırasa (yaklaşık 50gr)
- 1/2 kabak (yaklaşık 100gr)
- 1/2 tatlı kırmızı biber (yaklaşık 100gr)
- 3 orta boy domates (yaklaşık 350gr)
- 1 çay kaşığı doğranmış maydonoz yada 1/2 çay kaşığı karışık baharat (dilerseniz)
- 1 çorba kaşığı domates püresi (salça)
- 30 gr.taze iyi pişmiş pirinç
Hazırlanışı: Pırasa,kabak,biber ve domatesi yıkayın.Kırmızı biberin ve domatesin çekirdeklerini çıkarın.Sebzeleri küçük parçalar halinde doğrayın ve baharatla birlikte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.En son domates püresini ilave ederek biraz daha pişirin.Biraz akışkan bir kıvam istiyorsanız su ekleyin.Bir kaba alıp soğumaya bırakın.Pişmiş pirinci 60ml.sosla karıştırın.Bir çorba kaşığı parmesan peyniri ya da başka bir peynir rendesiyle servis edin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder