Kemal Paşa Tatlısı






Malzemeler


  • 400 gram tuzsuz peynir
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik 
  • 1 su bardağı un 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 paket kabartma tozu 

Şerbeti için:

  • 3 su baradağı şeker 
  • 5 su bardağı su 
  • Yarım limon

Hazırlanışı: Taze peyniri rendeleyin, yoğurma kabının içine alın. Yumurta, tuz ve irmiği de katıp karıştırın. Unu ve kabartma tozunu da ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. 200 derecelik ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Diğer tarafta su ve şekeri bir tencereye alın kaynamaya bırakın. Soğuyan tatlıları ve limonu şerbete ilave edin. Ara sıra karıştırarak yüksek ateşte tatlılar yumuşayana kadar kaynatın. Yumuşayan tatlıları kevgirle ayrı bir kaba alıp soğuduktan sonra servis edin.

Not:
Kemalpaşa tatlısı Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinin tatlısıdır. Peynir tatlısı da denir. En güzel lezzeti bu ilçede üretilenlerden alırsınız.

Püf Noktaları:
Hamura tat versin diye vanilya, limon kabuğu gibi tatlandırıcılar sakın kullanmayın.Orjinal lezzeti bozmuş olursunuz.
Birde gaflette bulunup şerbeti tatlının üzerine dökeyim çeksin demeyin çekmez! Aynen hazırlarda olduğu gibi kaynatarak şurubu çektirmek zorundasınız.Yoksa içi kuru kalıyor.
Şurubunuda koyu yapmayın yine şurup çekmiyor.Şerbet kaynamaya başlayınca tatlıları içine atın.
Üzerine isteğe bağlı olaraktan kaymak,hindistan cevizi,tahin bunlardan birini tercih edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...