Mantar Ailesinin Parmak Kuklası

Daha önce yabancı sitelerde görüp de kayıt altına aldığım bir aktiviteyi nihayet oğlum için hazırladım.Fakat hangi kaynaktan aldığımı not almayı atladığımdan dolayı malesef ki kaynak gösteremiyorum.Epeydir fırsat bulup da hazırlayamamıştım sonunda hazırladım, bu kezde oğlumla aktivite yapmak için uygun bir zamanı bekliyorum.Yumurta kolisinden yaptığım mantar kuklaları kendim bile o kadar beğendim ki aktivite yapmayı bekleyemeden sizlerle paylaşmak istedim.

Mantarların Yapılışı: 

Önce yumurta kolisinin uzun ve yuvarlak olan kısımlarını makasla kestim, yuvarlak olan kısım mantarın tepesi olacağından dolayı keçeli kalemle kırmızıya boyadım ama sulu boya ile boyanırsa çok daha kolay olur.Delgeçle delerek elde ettiğim yuvarlak kağıt parçalarını tutkalla mantarın tepe kısmının üzerine tek tek yapıştırdım.Kırtasiyeden aldığım göz figürlerini de yapıştırdım.Son olarak da kalemle bir ağız yaptım.Sizler diğer renklerde de kukla yapabilirsiniz.Hepsi bu kadar, kolay gelsin.

Ne Tür Aktiviteler Yapılabilir:

Bu öneriler Özge Selçuk Bozkurt'a aittir.
Oyunun adı:"Mantar Ailesi Parmak Kuklası" konuşturabilirsiniz,hikaye anlatabilirsiniz, etkinlikleri mantar parmak ile yaptırabilirsiniz. "Benim gibi kırmızı olanları sepete at" ...vb

Oyunun Adı: "Şirinler Köyü" Şirinler köyü kurabilirsiniz.Mantarlara kapı deliği açarak şirinler köyü yapabilirsiniz.Kapı kısmını açmak zor olursa siyaha da boyanabilir. Yaptığınız mantarları yeşil renkte çimen görünümlü bir zemine yapıştırabilirsiniz.


Bu öneri Utkan Venüs Melih'e aittir.
Oyunun Adı: "Şirinler Köyü'nün Şirin Mantar Sayıları" Üzerindeki benekleri daha iri yaparak, 1'den 5'e kadar her birine sayı değeri kadar benek yaparak, ilk sayılar farkındalığı sağlanabilir

Bu öneri Gülseren Aydın Kocayel'e aittir.
Oyunun Adı: "Materyal Bulmaca" Bu mantarlardan bir kaç tane yaparak ve her birine farklı isimler vererek evin çeşitli yerlerine saklayıp bulmasını isteyebilirsiniz

4 yorum:

  1. Mantarlar bana hep sevimli ve tılsımlı gelmiştir. Ben olsaydım kesin şirinler köyü kurmaya çalışırdım. Ama üzerindeki benek sayıları ile sayıları ilişkilendirmek daha faydalı bir aktivite olur sanırım.

    YanıtlaSil
  2. O kadar tatlılar ki hiçbir şey yapmayıp sadece bakıp bakıp gülümsemek bile bir faaliyet (: Emeğine sağlık Burcucum.

    YanıtlaSil
  3. Ada ile hayat çok teşekkür ediyorum, benimde çok hoşuma gitti sevimli mantarlar.Bende öyle bir aktivite yapmayı düşündüm açıkçası.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...