Montessori Silindirlerle Sıralama (23 Aylık)


Montessori hakkında bilgisi olan annelerimizin hayatında öyle değişiklikler oldu ki, çocuklarımızla birlikte yaşam tarzlarımız değişti.Buna bende dahil olmak üzere çocuklarımıza oyuncak seçerken alengirli oyuncaklar almak yerine direk montessori materyallerini tercih eder olduk.Maria Montessori iyi ki hayatımıza girmiş, iyi ki bu eğitim sisteminden haberdar olmuşuz.

Oyuncak annesinin facebook sayfasında bu silindirleri görür görmez tam da aradığım oyuncak diyerek hiç düşünmeden balıklama atladım.Bu aralar arabalara kafayı takmış olan oğluma oyuncak beğendirmekte zorlanır olmuştum.Evde resmen araba kolleksiyonu yapar olduk.Neyse ki silindirler, tahmin ettiğim gibi oğlumunda inanılmaz ilgisini çekti.

Aktivitemize başlamak için önce sehpamızın üzerine materyallerimizi oğlumla birlikte taşıdık, devamında silindirleri tek tek oğluma tanıttım, önce kendim sıralama yaptım bu sırada oğlum beni rahatça izleyebilmesi için sağ tarafıma oturttum.Sonrasında ise materyalleri sehpanın üzerine tekrardan rasgele yerleştirdim. Sıra oğluma geldiğinde önce en uzun silindirle başlayarak, arada bir karıştırsa da sırayla tek tek dizdi.Sıralama işlemimiz bittikten sonra karşısına geçip incelerken, oğluma "bak oğlum ne kadar güzel görünüyor, sence nasıl?" diye sorarak da bir nabız yoklaması yapayım dedim ama oğlum artık sıkılmış olmalı ki pek oralı olmadı .Silindirleri aldığı gibi kamyonunun arkasına yükledi. Kamyonunun arkasına yükleyip boşaltma işlemi daha çok hoşuna gitmiş olmalı ki iki gün boyunca bu şekilde oynadı.

Biz bu silindirlerle aynı zamanda neler çalışmış olduk, çok şey çalıştık aslında.Büyük-küçük, uzun-kısa, ağır-hafif kavramlarını öğrendik, el ve parmak kaslarımızı çalıştırdık, kaba ve ince motor gelişimimizi destekledik, farklı boyutları görsel olarak ayırt etmeyi öğrendik, dikkat yoğunlaştırma becerimizi geliştirdik, boyutlar arasındaki farkı öğrendik. Öğrendik demeyelim de öğrenmeye çalıştık.Parmak egzersizi de yapmak istedik ama onun için daha küçüğüz inşallah ilerde parmak merdiveni oluşturup parmak egzersizi de yapacağımız günleri iple çekiyorum.Bugünlük çok iş yapmışız bu kadar yeter.Biraz da diğer günlere saklayalım öyle değil mi? Hem kendimize hemde sizlere bol aktiviteli günler diliyorum...



Bu oyuncağı temin etmek için;
http://www.nurturia.com.tr/people/adaada) Arzu Hanım'dan temin edebilirsiniz.

Şayet değilseniz;
adresinden de sipariş edebilirsiniz

                                             

4 yorum:

  1. hakıkaten maşallah kuzucuguma,ne aktıf bır gun gecırmıssınız,sılındırlerınıze bayıldımm :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Fatma teyzesi :)

    YanıtlaSil
  3. Tuğbacığım çok teşekkür ediyorum, oğlumda çok severek oynadı

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...