Renkli Düğmelerle Renk Aktivitesi

Renk aktivitelerimizde kırmızıydı, maviydi derken nihayet genel renk aktivitemize geldik.İşte şimdi akla kara ortaya çıkacak.Daha önceki aktivitelerimizin ne kadar etkili olduğunu anlayabileceğim.

Gördüğünüz kap aslında sulu boya için kullanılan bir kap ama ben onu satın alırken ilk aklıma gelen, bu aktiviteyi yapmak için biçilmiş kaftan diye düşünmüştüm.Nasıl olsa ilerde de sulu boya için kullanırız.Evde, oğlumun diş buğdayı partisi süslemeleri için aldığım, bir kutu dolusu renkli düğmeler vardı.Hatta hep düşünürdüm ben bu kadar düğmeyi nerde kullanacağım diye.Oğlum büyüdükçe şunu anladım ki herşeyden bir oyun/oyuncak çıkabiliyor.

Renkli düğmeleri, renklerine göre küçük kaplara koydum.

Soru-cevap şeklinde başladık oyunumuza
Anne: Oğlum sarı düğme hangisi?
Oğul: Direk olarak sarı kabın içine elini daldırdı
Anne: Sarı düğmeleri ortadaki kabın içine koymasını  söyleyerek elimle gösterdim.

Anne: Anneciğim kırmızı düğme hangisi?
Oğul: Yine doğru bir şekilde kırmızı düğmeleri de eline aldı ve orta bölüme koydu.

Anne: Peki mavi düğme hangisi?
Oğul: Mavi düğmeyide doğru olarak gösterdi.


Ama gel görki mavi renkten sonra resmen çuvalladı. Ya sıkıldığından yada karıştırdığından dolayı düğmeleri avuç avuç alıp birbirine karıştırmaya başladı.En son olarakda avuçlayarak oraya buraya fırlatmaya başlayınca aktivitemiz anında sonlandı.Sonuç olarak ne mi anladım? Sarı,mavi ve kırmızıyı öğrenmiş olduğunu ama diğer renkleri karıştırdığını anlamış oldum.Peki neymiş efendim demek ki genel renk aktivitemizin daha zamanına varmış.Renk aktivitelerimize tek tek olarak bir süre daha devam edeceğiz, takii diğer renkleri de öğrenene kadar. Şunu biliyorum ki, çocuklarda aktivite yaparken doğru zamanlama çok önemli.Çocuklarda doğru zamanda, doğru aktiviteleri yapabilmek için bu yazıya göz atmanızı tavsiye ederim.



2 yorum:

  1. :)) senin en çok bu doğallığını seviyorum cnm,keşke herkes bukadar şeffaf olabilse...
    güzel bir aktivite düşünmüşsün cnm,bi süre sonra tekrarladıgında kaanın daha ıyı yapacagına emınım.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Güzel sözlerin için çok teşekkür ediyorum Tuğbacığım, birda ki denememizde bende öyle umut ediyorum.Bizden de sevgiler...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...