Miniklerimiz Kuru Yapraklardan Ağaç Yaptılar

Daha önce de belirttiğim gibi annelerle biraraya gelerek oluşan oyun grubumuz bundan sonra oyun günlerine uçan balon anaokulunda devam ediyor.Bu hafta miniklerimiz yine uyumlu, yaratıcı ve keyifli bir oyun günü geçirdi.Miniklerimiz bu hafta kuru yaprakları kağıtlara yapıştırarak ağaçlar yaptılar,oyunlar oynadılar, yemekler yediler derken bir oyun günümüzü daha geride bıraktık.
                                                 
Bu videoyu izlemeden geçmeyin derim.Benim paşam ıspanağını ve makarnasını bitirdi teyzeleri, bir maşallah deyin lütfen...

Miniklerimizin bu hafta ki sanat eseri...

Bir süre serbest oyun oynadıktan sonra önlükler giyildi ve masa başına geçildi

Minikler özellikle kız çocukları hummalı bir şekilde aktivite yapıyorlar...

Kız çocuklarıyla erkek çocuklarının farkı bu olsa gerek, kız çocukları masa başında ağaç yaparken erkek çocukları ise vidamala- çakma aktivite masasının başına geçmiş durumdalar.

İşte Nehir sultanımızın kendi elleriyle yapmış olduğu ağacı.Bilgisayardan çıktı alınmış ağaçların dallarına kuru yaprakları yapıştırıp, ağacın gövdesini de parmak boyasıyla boyadılar.

Sonra sinema odasına geçilir ve öğretmenleri görseller eşliğinde masal anlatmaya başlar.


Miniklerimizin taklit etme sevdası maalesef ki öğretmenlerinin masal anlatmalarına izin vermeyip kendileri anlatmak istediler.

Oyun odasında tırmanma çalışmaları...

Oyun odasına girilirde top keyfi yapılmaz mı?

Artık yemek saatimiz geldi ve minikler sıraya girerek mutfağa gidiyorlar...

Okuldan yemek saati oluşturmalarını istememizin en büyük amacı, miniklerimizin yemek kültürünü geliştirmelerini sağlamak ve kendi kendilerine yemek yemelerini geliştirmekti.Sağolsunlar okul yöneticileri bizleri kırmadılar.Bir kez daha teşekkür ediyorum.

Özellikle bu aktivite benim çok hoşuma gitti, oğlumu oturmuş kendi kendine yemek yerken izlemek gerçekten de mutluluk verici.

Günün sonunda anneler olarak kendimize de bir kahve keyfi saati ayırarak motive olmuş bir şekilde evlerimize döndük.

Anneler kahve keyfi yaparda minikler börek ve kurabiye keyfi yapmaz mı? Onlarda ayrı bir masaya oturarak keyiflerini yaptılar.Mutlu mesut ve yorgun bir şekilde evimize döndük.Oğlum o kadar yorulmuş ki saat 14:00de öğlen uykusuna yatan oğlum saat 18:00 de uyandı.Bu gece bizim için uzun olur dedim ama korktuğum gibi olmadı gece uykusuna da 22:30 da geçtik.



Bugün için oyun grubu annelerimize, miniklerimize, uçan balon anaokulu yönetici ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum.Daha önceki oyun günlerimizi buradan inceleyebilirsiniz

Katılmak isteyen anneler aşağıda yorum kısmına katılmak istediklerini yazabilir, n.burcukahraman@gmail.com adresine mail atabilir yada facebook sayfamızdan mesajla ulaşabilirler.



Bu arada sevgili anneler sizleri paylaşım grubumuza da bekliyorum.
https://www.facebook.com/groups/537990606274830/
Grup içeriği: Montessori uygulamaları, çocuklar için aktiviteler, bebeklerde yeme sorunsalı/yeme alışkanlıkları, bebeklerde beslenme, bebeklerde uyku sorunları, bebeklerde hastalık gibi bir çok konuda paylaşımlarda bulunabiliriz.Kısacası bebeğe dair herşey...


Keyifle geçen bir oyun gününü daha geride bıraktık.Bu hafta ki oyun günümüzü, özellikle miniklerimizin yemek yerkenki videosunu sizler nasıl buldunuz? Oyun grubumuz için tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum...

                                                  

4 yorum:

  1. merhabalar kaanın yemek yemesine hayran kaldım daha öncede kahvaltı videosunu izlemiştim bol maşallahlar eşliğinde...darısı benim kaanımın başına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyoruz teyzesi, darısı tüm bebişlerin başına diyelim...

      Sil
  2. Maşallah Kaancığa, bayıldım, bayıldım :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pınar ablacığım çok teşekkür ediyorum.Atalay'ıda kocaman öpüyoruz.Sevgiler...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...