11 Aylık Gelişim


Yaptı: Pusetinde uyumaya başladı

Artık yeni uyutulma şekli pusetinde ileri geri sallanarak.Ayakta sallanmaktan sıkılmış olmalı ki,istemiyor ayakta sallanmayı,ya da dişi çıktığı için bu huysuzluğunda değişiklik istemiş de olabilir.Bir de sallanmadan uyusa annesi ne kadar mutlu olacak.
18 Eylül 2012 Salı

İlk kez: Uyurken kaka yaptı

Bebekliğinden bu yana ilk kez uyurken kaka yaptı.Annesi oğluşunu kontrol etmeye gittiğinde kokudan duramadı ama uyandırmaya da kıyamadı.Kakalı kakalı uyudu.
19 Eylül 2012 Çarşamba

İlk kez: 

Ellerini kaldırarak "çaaak" yapıyor

Saklambaç oynuyor, saklanıyor sonrada "cee ee"yapıyor

"al" deyince alıyor,"ver"deyince veriyor

''Çak''deyince çak yapıyor,müzik duyunca alkış yapıyor,''al''deyince alıyor,''ver''deyince veriyor.Yakalamaca oyununu çok seviyor,''yakalayın,yakalayın''dediğimizde hızla emekleyerek kaçıyor ve sonra oturup arkasına dönüp bize bakıyor.''Saklambaç''oynuyor,gidip bir köşeye saklanıp bize cee ee yapıyor.
20 Eylül 2012 Perşembe

Yaptı: Gece boyu emmeden uyudu

Bu ara rekor üstüne rekor kırıyor.Cumartesi gecesi akşam saat 20:00de yediği yemekle,sabaha kadar emmeye bile kalkmadan uyudu.4 aylıktan bu yana dün gece uykuya geçerken kendi kendine uyudu.Yine bu gece de akşam pilav yiyince tok tutmuş olmalı ki sabah 7:00ye kadar emmedi,gece 2 kez kalktı ama gazı olduğu için kalktı.Annesi ve babası bu durumdan çok mesutlar.
25 Eylül 2012 Salı

Sözlük:

Kelime: anniii, 
Anlamı: anne
Not: Anne olduğunu umut ediyorum,ilerleyen günlerde anlayacağız bakalım
26 Eylül 2012 Çarşamba

İlk kez: Beşinci dişi çıktı

5.dişimiz üst ön dişin hemen yanından geliyor.
26 Eylül 2012 Çarşamba

İlk kez: 6saat uykusuzluk rekorunun ardından, 3.5saat uyku rekoru yaptı

6 saat rekor uykusuzluğumun ardından, yine rekor 3saat 35dk.uyudum.Annesini bugün canından bezdirdi ama hep dişler yüzünden.
26 Eylül 2012 Çarşamba

İlk kez: Legolarını takamıyor ama çıkartabiliyor

Legoları takamıyor ama annesi takıyor o çıkartıyor.Halkaları çubuğuna yine annesi takıyor o tek tek çıkartıyor.
26 Eylül 2012 Çarşamba

Yaptı: İkinci kez saç tıraşı oldu

İkinci kez saç tıraşını yine ilknur teyzesi yaptı.üçüncüye babası berbere götürecekmiş,erkek adam olmuş artık. Berberde durmaz diye, su dolu küvetin içine soktuk,önüne oyuncaklarını doldurup o oynarken ilknur teyzesi kesiverdi.Oyuncaklarla kandırdık şimdilik.
27 Eylül 2012 Perşembe

Yaptı: Telefon-konuşma bağlantısını çözdü

Telefonu eline geçirdiği gibi kulağına tutup guu,guuu sesler çıkartıyor, anne-babasını taklit ediyor.Hatta bu oyunu o kadar çok sevdi ki eline ne geçirse telefonla konuşuyormuş gibi kulağına tutuyor.Emziğini bile :)
27 Eylül 2012 Perşembe

İlk kez: Hasta oldu

Hasta oldu ve peditus ilaç içti.Hep babasının yüzünden ondan geçti.Burnunun biri şarıl şarıl akıyor diğeri tıkalı,uyuyamıyor bile nefes almakta zorlanıyor.
02 Ekim 2012 Salı

İlk kez: Dayısının düğününe bursaya gitti

Dayısının düğününe bursaya gitti ve anne-babasını hiç üzmedi.Annesi uyku konusunda çok tedirgindi öğleden sonra uykusuna biraz geç yattı.Akşam da 10:30 a kadar dayandı,uykusu gelince de babası otel de odaya çıkardı uyuttu ve yanında nöbet tuttu.
13 Ekim 2012 Cumartesi

İlk kez: Koltuğa inip çıkmayı öğrendi

Önce koltuktan inmeyi öğrendi sonra çıkmayı.Artık rahatlıkla koltuklara inip çıkıyor.Hatta inerken totosunu inme pozisyonuna çevirip hoppp aşağı doğru kayıyor.Annesinin çok hoşuna gidiyor bu hali.
13 Ekim 2012 Cumartesi

İlk kez: Doğum günü kutlaması az kalsın olamayacaktı

Bugün oğlumun doğum günü, artık 1 yaşında oldu,büyüdü ve küçük adam oldu.Anne-babası yoğunlukları dolayısıyla kutlama yapamayacaklar ama seneye inşallah acısını çıkartacaklar.
17 Ekim 2012 Cuma

İlk kez: Süpriz doğum günü kutlandı

Doğum günü için annesi hiçbir hazırlık yapamadığından babası süpriz yaptı.İşten biraz erken geldi,gelirken pasta ve "ilk arabam"hediyesini alıp gelmiş.Annesi de akşam saat 6 gibi hemencecik komşulara haber verdi.Ortalık taşınma telaşımızdan dolayı dandiniydi.Hemen anne-babası ve anneannesi 1 saat içinde her tarafı pırıl pırıl yaptılar ve komşu teyzeler gelince de pastayı üfledik.Annesi d.günü yapamıcaz diye çok üzülüyordu ama küçük de olsa bir kutlama yapıldı da annesinin içi rahatladı.
17 Ekim 2012 Cuma

İlk kez: Adım attı

Canım oğluşumun bize doğum günü hediyesi, ilk kez sabah saat 8 de uyanması ve doğum günü partisinde iki adım atması oldu
17 Ekim 2012 Cuma



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...