Bugün Çiçek Sulama ve Çiçek Dikme Günümüz

Montessori eğitiminde çocuklara doğayı sevdirmenin önemini daha önceki yazımda sizlerle paylaşmıştım.Göz atmak isterseniz burada.Maria Montessorinin tavsiyelerinden biride, evlerimizde çiçek yetiştirmeyi ve bakımınıda çocuklarımızla birlikte yapmamazı öneriyor.Çiçek sever bir anne olarak bu aktiviteyi yapmayı sabırsızlıkla bekliyordum.Nihayet bu aktivitemizi bugün gerçekleştirdik.Öncelikle evimizde ki yaklaşık 10-15 adet saksı çiçeklerimizi tek tek sulamakla işe koyulduk.Tabi hepsini fotoğraflamam mümkün değildi.Bu aktivite oğlumun çok hoşuna gitti, hatta çiçek sulamaya bayıldı diyebilirim.Dün bauhaus yapı marketten aldığımız çiçeklerimizi de yine oğlumla birlikte saksısına diktik.Maydanoz tohumu da almıştık fakat onu ekmeyi başka bir güne sakladık.Oğlumda annesi gibi çiçekleri çok seven bir çocuk olması beni gururlandırıyor.Çiçeklerimizin büyüme aşamasını oğlumla birlikte zevkle izleyeceğimizi düşünüyorum.


4 yorum:

  1. Aman dıkkat, bazı çiçekler zehirli olabiliyor. Benim kızım hemen kopartıp ağzına götürdüğü için ben fazla yaklaştıramıyorum.

    YanıtlaSil
  2. oyyy maşallah KAAN'a :))) harikasın burcucum,hem keyifli hem öğretici olmuş,dılıyorum ki bu çiçek sevgisi hep sürsün..

    YanıtlaSil
  3. Ada ile hayat; ilk zamanlar çok korkuyordum çiçeklere zarar verir dediğin gibi ağzına götürür diye ama anası kılıklı oğlum maşallah onları çok seviyor cici cici yapıyor.Öyle bir girişimi olmadı neyseki.Uyarın için ayrıca teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  4. Amin inşallah tuğbacığım,teşekkürler canım.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...