Nurturia


Nurturia Maceram


     Nurturia; yani biz ona aramızda kısaca “Nurti” diyoruz. Benim “Nurti” ile tanışmam benden 4 ay önce anne olan çok sevgili arkadaşım “Bernaunsal” sayesinde oldu. Aramızda konuşurken bana bu siteden bahsetti ve mutlaka üye olmam için beni ikna etti. İyi ki de tavsiye etmiş çünkü “Nurti” oğluma layıkıyla annelik yapabilmemi sağlayan en değerli başvuru kaynağım oluverdi. “Nurti” ile tanıştığımda oğlum 3 aylıktı. Öyle güzel bir zamanlama oldu ki tam da oğlumu yetiştirmekle ilgili kafama bir sürü sorular takılmaya başladığı bir dönemdi. Malum, her şeyi doktora soramıyorsun, ve her istediğin zaman da ulaşamıyorsun. Ama burası öyle mi, 24 saat açık acil servis gibi :)) Her anne imdada yetişmek için hazırda bekliyor. O yüzden diyorum ya “Nurti” anneleri bana ilaç gibi geldi.


     Aslına bakarsanız ilk başlarda sitenin nasıl işlediğinin mantığını çözebilmek için daha fazla gözlemci olarak katıldım aranıza, sonra sorularım art arda gelmeye başladı. Ortama ısınana kadar sorduğum sorulara tek tük cevaplar alsam da yılmadım ve mümkün olduğunca güncel olmaya çalıştım. Paylaşımlarım artıp güncel oldukça sorularıma daha fazla yanıtlar gelmeye başladı, hatta cevaplar yağmaya başladı diyebilirim. Buradaki paylaşımlar sayesinde ben giderek daha da bilinçli bir anne olmaya başladım. Oğlumu iyi yetiştirdiğime inandıkça ve onun gelişimini gözlemledikçe tabi ki daha mutlu bir anne olmayı başardım.

     Ortak paydalarımız bebeklerimiz ve yaptığımız paylaşımlar sayesinde “Nurti” anneleri ile hızla güzel dostluklar kurmaya başladım. Hatta bilgisayarımın başına geçtiğimde açtığım ilk sayfa “Nurti” oluyor. Önce oradaki güzel annelerime günaydın diyerek günüme başlıyorum ve gün içerisinde oğlumdan fırsat buldukça yine kaçıp kaçıp buraya geliyorum. Uzun lafın kısası dostlarım, hiç şüphe yok ki “Nurti” artık benim vazgeçilmezim haline gelmiş bulunmaktadır.

     Sizlerle rahatlıkla her konuda dertleşebiliyorum, oğlumla ilgili her soruma tecrübeli annelerden en doğru cevapları alıyorum. Hepimiz çocuklarımızla ilgili aynı sorunları, aynı heyecanları, aynı güzellikleri yaşıyoruz ve ben bunları paylaşıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Örneğin minik Kaan’ımın uyku sorununu olduğunu düşündüğüm dönemde, güncelimin altına benimle aynı sorunu yaşayan annelerin yorumlarını okudukça yalnız olmadığımı görüyor ve kendimi daha iyi hissediyordum. Eminim sizlerde benzer duyguları yaşamış ve iyi ki “Nurti” var ve ben de bir parçasıyım diye içinizden geçirmişsinizdir.

9 yorum:

  1. cnm yüreğine sağlık kıskandırcak cinsten süper olmuş..iyi ki varsın

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim çiğdem,sizler olmasaydınız ben bunları yazamazdım :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş canım kıskanıyorum valla böyle kıpraşmları

    YanıtlaSil
  5. ayyy ne keyifli olmuştur,
    bu arada takibindeyim burcu maşallah sana nası vakit ayırabiliyosun bu kadar güncel olmaya üstelik bide blogun var hayranım walla, ben izleyicim nurti de, çok faydası oluyor saolsun, güzel günleriniz olsun sevgiler size :)

    YanıtlaSil
  6. Ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.Kaan erken yattığı için akşamları fırsat buldukça birşeyler yazmaya ve faydalı olmaya çalışıyorum.Bana terapi gibi geliyor,rahatlıyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Gül bir daha ki kıpraşma da sende katıl aramıza :)

    YanıtlaSil
  8. cancağzım ne de güzel anlatmışsın kıpraşmamızı:) sanki hepinizi yıllardır tanıyormuşum gibi. sanki kaan benim de yavrummuş gibi seviyorum kız seni

    YanıtlaSil
  9. Yıllardır tanımasam da ama öyle hissediyorum.Bende sizi seviyorum ki burcummmm :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...