Oyun Grubu; İngilizce Dersi, Şapka Yapma, Portakal Sıkma Etkinliği

Bu hafta ki oyun grubumuz yine her zamanki gibi çok keyifli geçti, önce ki hafta kar yağması nedeniyle oyun grubumuzu iptal etmiştik.Bu hafta ise miniklerimiz acısını çıkardılar.Öncelikle okulun tüm yöneticileri, öğretmeleri ve çalışanlarına, oyun grubuna katılan annelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bu Hafta ki Etkinliklerimiz


1.Hareket Etkinliği: Sabah jimnastiği, tırmanma köşelerinde ve spor aletlerinde kasları geliştiriyorlar ve çember olup öğretmenleriyle birlikte sohbet ediyorlar.

2.İngilizce Dersi: Songül öğretmenimizle birlikte miniklerimiz hem dans edip, hem eğleniyorlar, hem de ingilizce için temelleri atıyorlar...

3.Serbest Oyun saati: Oyun köşelerinde özgürce oynuyorlar.

4.Dil ve Kavram Çalışmaları: 


Etkinliğin Adı:
Yerli malı şapkası...Önceden hazırlanmış meyve çıktılarını miniklerimiz boyuyorlar, şerit halinde kesilmiş kartona yapıştırıyorlar ve kağıdın iki ucu birleştirerek kendi şapkalarını yapmış oluyorlar.

Etkinliğin Adı: Mikrop deneyi...Her çocuğa bardak ve su veriliyor ve miniklerimiz suyun üzerine karabiber serpiyorlar.Karabiber mikrop görevindedir.Daha sonra kulak çöpünün ucuna sıvı sabun dokundurulur.Kulak çöpü suya dokundurulduğunda karabiberler (mikroplar) bardağın kenarına toplanır.Suyun ortası beyaz ve temiz kalır.

5.Grup Oyunu: Portakal sıkma aktivitesi...Miniklerimizin hem küçük kasları gelişimi açısından, hem portakal meyvesini tanımaları açısından, hemde içtikleri vitamin dolu bu lezzetli içeceğin nasıl oluştuğunu anlamaları açısından kendi portakal sularını kendileri sıktılar


6.Öğlen Yemeği Saati: Miniklerimiz birbirlerinden görerek ve kendi kendilerine yemek yemeyi öğrenmeleri adına son olarak yemek saati ve ardından okulun bahçesinde park keyfi yaparak bir oyun günümüzü daha geride bırakıyoruz.


                                           
İngilizce dersinden kısa bir kesit...

 İngilizce dersinde Songül öğretmenleri eşliğinde hem dans ettiler, hem ingilizce şarkılar söylediler.

Sonrasında grubumuz anneli ve annesiz olarak ikiye ayrıldı.Annesiz grup önce sevimli kaplumbağayı incelediler, sevdiler, dokundular...

Kaplumbağa ile sohbet ettiler.

Şimdi sıra mikrop deneyini yapmaya geldi, miniklerimiz nasıl da pür dikkat bakıyorlar...

Sonraki etkinliğimiz ise hem anneli grubun hem de annesiz grubun minikleri, kendilerine sevimli şapkalar yapmaktı. Önce şapkaya takacakları meyve çizimlerini boyadılar ve minik şapkalarına  zımbalayarak sevimli şapkalar yaptılar.


Şapkalara takacakları meyve çizimlerini boyuyorlar...

İşte minik Ece prensesimizin yaptığı sanat eseri... "yerli malı şapkası"

Sıra geldi portakal sıkma etkinliğimize, miniklerimiz portakal sıkmak için sıraya girdiler.

Benim oğlumun en keyif aldığı etkinliklerden bir tanesi portakal sıkma işiydi, daha 2 gün önce evde kendi portakalını kendi sıkan Kaan efendi portakal sıkma işini pek sevdi.

Sonra da sıktıkları portakalı bir güzel kafaya dikip içtiler.Akıllı paşam ardından da "misss, misss" demeyi unutmadı :)

Daha önceki oyun günlerimizi buradan inceleyebilirsiniz.Ayrıca mutlu bir haber daha vermek istiyorum.Özellikle çalışan anneler için 21 aralık 2013 cumartesi, saat 10:30-12:30 aralığında haftasonu oyun grubumuz başlıyor.
Yer:İstanbul/Beylikdüzü
Yaş aralığı: 2-3 yaş aralığında

Katılmak isteyen anneler aşağıda yorum kısmına katılmak istediklerini yazabilir, n.burcukahraman@gmail.com adresine mail atabilir yada facebook sayfamızdan mesajla ulaşabilirler.


Bu hafta ki oyun günümüzde miniklerimiz ve etkinlikleri hakkında yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum...

Bu arada sevgili anneler sizleri;
Facebook sayfamıza : https://www.facebook.com/KaaninGuncesi bekliyorum.

Paylaşım grubumuza :https://www.facebook.com/groups/537990606274830/ bekliyorum.
Grup içeriği: Montessori uygulamaları, çocuklar için aktiviteler, bebeklerde yeme sorunsalı/yeme alışkanlıkları, bebeklerde beslenme, bebeklerde uyku sorunları, bebeklerde hastalık gibi bir çok konuda annelerimizle birlikte paylaşımlarda bulunuyoruz.Kısacası bebeğe dair herşey...

                                          


1 yorum:

  1. grubunuza etkinliklerinize bayılıyorumve sürekli takibimdesiniz.Sizinle mailleşmiştik gruba katılmayı çok istedim ama sağlık çalışanıyım ve değişken çalışma saatlerimden dolayı malesef katılamadım.Aktivitelerinize renk katması açısından size küçük bir önerim olacak,başarılı bir ressam tarafından çocuklara resim dersi veriliyor incelemek isterseniz:
    cinarslife.blogspot.com.tr ve www.aslihankaplan.com

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...