Mekan Önerisi: Çatalca Park Restaurant

Ülkemizde olup bitenlere içimiz yanıyor, yüreğimiz sızlıyor. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki tüm direnişçilerimizi sonuna kadar destekliyorum. Keşke bu sene babalar günümüz böyle geçmeseydi, keşke tüm babalarımız çocuklarıyla birlikte günün keyfini doya doya çıkarabilseydi. 

Geçen sene babalar gününde oğlum çok küçük olduğu için pek birşey anlayamamıştık ama bu sene istedim ki babamız gününü anlamlı geçirsin. Güne evimizde güzel bir kahvaltıyla başladık, sonra oğlum babasına hediyesini verdi ve babalar gününü kutladık. Öğleden sonra ise daha önceden düşündüğümüz çatalca tarafına gitmeye karar verdik. Daha önceleri oğlum 7-8 aylıkken gittiğimiz bir mekan vardı, geçen sene oğlum küçük olduğu için ortamın tadına pek varamamıştı. Düşündük de, bu sene onun için tam ideal bir yer.

Mekan öyle güzeldi ki buraya gelmekle çok doğru bir karar verdiğimizi söyleyebilirim. Fakat şunu da belirtmeden geçemeyeceğim; fiyatlar normalin üzerinde bu yüzden hazırlıklı olarak gitmekte fayda var. Daha önce ki gidişimizde sabahtan kahvaltı, öğleden sonra da mangal yapmamıza rağmen hesap çok daha uygun gelmişti. Ayrıca belirtmek istediğim diğer bir konu ise mekana gidiş saatimiz; tesise saat 15:30 civarında vardık. Bence çok isabetli bir saatte gitmişiz, erken gitmiş olsaydık sıcaklardan oğlum etkilenebilirdi. Biliyorsunuz bu tarz yerlerde çocukları sabit bir yerde tutmak mümkün olmuyor, ne kadar gölgede tutmaya çalışsan da genelde bütün günü güneşin altında geçiriyorlar. 

Bu program ile bu seneki babalar günümüzü de ailecek mutlu bir şekilde geçirmiş olduk.


İyi ki de orayı tercih etmişiz. Oğlum mekandaki her dakikasını dolu dolu geçirdi. Gider gitmez ilk iş arka bahçedeki tavuklarla tanışıp sevdik, onları ekmekle besledik. Tavşanlar bize yüz vermedi ve kaçtı, bizde horozlara ve hindiye dikkatle uzun uzun baktık. Dev gibi hindi ötmeye başlayıp oğlumu korkutunca kuşların olduğu diğer bölüme geçtik, kuşları izledik. Hemen yan taraftaki maymunlara baktık. Geçen sene bir tane de midilli vardı ama bu sene göremedik. Hayvanat bahçesine daha gitmedik ama oğlum burada bir çok hayvanla canlı canlı tanışmış oldu. Biraz daha büyüyünce hayvanat bahçesine de gideceğiz, o zamana kadar iyi bir tanışma olduğunu söyleyebilirim.


Hayvanlar ile tanışma faslından sonra ayakkabıları ve çorapları çıkartıp çimenlerde yalın ayak koşturarak bütün negatif enerjimizi toprağa verdik gitti. Çimenlerde koşarken öylesine mutluydu ki oğlum, ayağına çer çöp batmış hiç umurunda bile olmadı.


Çimenlerde yayıldıktan sonra kum havuzunu keşfettik ve keyfini doyasıya çıkardık. Biz mangalımızı yaparken Kaan efendi kumun için bizi hiç aramadan saatlerce oynadı. Hatta yanımızda neden kepçe, kürek, kova getirmedik diye pişmanlık yaşarken eline kaşık vermek geldi aklıma ve kaşığı kaptığı gibi oğlum kumda oynamanın tadına doya doya vardı. Hatta kendini o kadar kaptırdı ki kumla oynamaya, parktaki salıncak ve kaydırağın yüzüne bile bakmadı.


Yapay havuzcuğun etrafında suların sıçramasını izlemekten de büyük keyif aldı, hatta elini suya sokmak istedi ama boyu yetişmedi.



Çıkışta filin ağzından akan suya da elimizi sokmadan geçemedik.


Tam kalkmamıza yakın bir çalgıcı grubu gelince masalar coştukça coştu. Düşündüğümde mekanda eksik olan tek şey yoğunluktan dolayı hizmette aksamalar vardı.Onun dışında her şey gayet güzeldi.


Mekanı merak edenler için iletişim adresleri

Tel no: 0212 789 23 53

Adres: Gökçeali Yolu Üzeri No: 35 Çatalca / İstanbul
http://www.catalcapark.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...