Mekan Önerisi: Avcılar'da "Tropicano" Cafe

Oğlumun dışarıda gezmelere gittiğimizdeki mutluluğunu gördükçe her hafta sonu bir yerlere gitmek istiyor ve elimizden geldiğince her hafta sonu mutlaka bir program yapmaya çalışıyoruz. Bu hafta havanın da biraz serin ve bulutlu olması sebebiyle yakın bir yere gitmeyi tercih ettik. Hem yakın, hem güzel, hem de eşimle bizim için özel bir mekan olan Avcılar'daki "Tropicano" cafeye gitmeye karar verdik. Tropicano cafenin bizim için yeri ayrı çünkü eşimle yeni görüşmeye başladığımız dönemde zamanımızın hatırı sayılır bir kısmını bu cafede geçirirdik. Aslında oğlumuzu daha öncede götürmüştük fakat o zaman küçük olduğu için pek bir şey anlayamamıştı. 

Avcılar sahilini bilmeyenler için kısaca bahsedeyim, mekan tam denize karşı hafif yamaçta  kurulu bir yer. Denize mesafesi aslında geçmişte 5-10 metreyken denizi doldurup yürüyüş alanı ve park yaptıkları için şimdi denizle arasında 50-60 metre kadar var. Mekanın en büyük artısı yamaç bir arazi üzerine kurulu olması, bu sayede 4-5 kademe halinde sıralanmış masaların hepsi yeşillikler içinde ve denize bakıyor. Teras ve kışın kullanıma açık olan alanlarla birlikte oldukça geniş bir alana yayıldığını söyleyebilirim. Mekanın hem bolca ağaç ve yeşillikler içinde olması hemde deniz manzaralı olması insanın içini ferahlatıyor. Şehrin göbeğinde olmasına rağmen denizin hemen dibinde olması sebebiyle şehrin gürültüsünden ve karmaşasında uzakta bir nefes almanıza olanak sunuyor. 

Bizim programımıza gelecek olursak, bu hafta sonu da daha önce olduğu gibi Tropicano'ya yine kahvaltı için gittik. Ancak günün her saatinde gidilebilecek bir yer, özellikle akşam saatlerinde çalınan müzik ve ambiyans sayesinde sahil kasabalarındaki barlara benziyor. Bizim kahvaltı için gitmeyi tercih ettiğimiz saatte mekan neredeyse yeni açılmıştı. Zengin bir çeşitliliğe sahip serpme kahvaltı ikram ediyorlar, üstelik tabakların hepsi dolu dolu ve lezzetler yerinde. Aldığın hizmet ve sunulan lezzetler ödediğin parayı fazlasıyla karşılıyor, hesaplarda gayet normal düzeyde. 


Oğlum gezmeye gittiğinde genelde bizi üzmüyor, bu hafta sonu da öyle oldu. Bizimle birlikte kahvaltısını yaptı, masamızın etrafında koşturdu, kahvaltıdan sebeplenen kedileri sevdi, arabaları ile oynadı...Kendi kendine öyle güzel eğlendi ki hiç peşinde koşturmak zorunda kalmadık. Kısacası bizimle birlikte mekanın keyfini çıkarttı. O mutlu olunca bizde keyifle kahvaltımızı yaptık. 

Kahvaltımızın favori içeceği portakal suyu...Belki bizimle yemez diye yanımda onun sevdiği yiyeceklerden götürmüştüm fakat hiç gerek kalmadı. Oğlumun da sevdiği o kadar alternatif vardı ki bayıla bayıla yaptı kahvaltısını.

Mekanı yukarıda uzun uzun anlatmıştım, çektiğimiz bir kaç kareyi de sizlerle paylaşmak isterim.  

Mekanı bir baştan öteki başa kadar koşarak turladık. 


Küçük ahşap ev oğlumun favorisi oldu, altına girip çıkarak bir sürü oyun üretti kendi kendine...

Dev palmiyeler ve söğütlerin altında akşamları minderler üzerinde yayılabileceğiniz alanda isterseniz kahvenizi de yudumlayabiliyorsunuz.  Kaan mı, o bir baştan öbür başa kadar hiç durmadan koştu, babasıyla yakalamaca oynadı...



Çocukların oyun konusunda hayal güçlerinin sınırı yok, korkuluk bir anda Kaan'ın otobanına dönüşüverdi.. Oğluşumun keyfine diyecek yoktu

Mekanın en alt kademesinden park ve deniz manzarası, gerçi bu karede çok fazla güneş olduğundan deniz çok aydınlık çıkmış ve maalesef çok belli olmuyor.




İletişim Bilgileri
AdresDr. Sadık Ahmet Caddesi No:141
İlçe/Semt: AVCILAR
Şehir: İSTANBUL AVRUPA
Telefon: 212-6949920


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...