Bezelye Yemeği

  Malzemeler:


  • 1 kase taze bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1/2 adet soğan
  • 1 adet domates (1yaşından büyükse salça)
  • 1 köfte kadar et (tavuk veya kıyma da tercih edebilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
  • tuz (1 yaşından büyükse)
Hazırlanışı: Önce eti ayrı bir tencerede haşlayın,etini blendırdan geçirin.Soğanları yağda pembeleşene kadar kavurup domatesi (salça) ekleyin ve 5dk.kavurduktan sonra eti haşladığımız suyu domateslere ilave edin.Sırayla bezelye,havuç ve patatesi ekleyin.Fakat her sebze ayrı zaman diliminde pişdiği için bezelyeleri ekledikten sonra biraz pişirin,sonra havucu ilave edin ve yine biraz pişirin.Patates daha çabuk pişdiği için en son patatesi ilave edin.Bu sırada blendırladığınız eti de ekleyin.Sebzeler yumuşayana kadar pişirin tuzunu ekleyin.Dilerseniz çatalla ezerek,dilerseniz blendır yaparak,dilerseniz de aynen bizim gibi orjinal haliyle bebeğinize yedirebilirsiniz.Afiyet olsun.

Not: Soğanla yağda kavurmak istemezseniz,bütün malzemeleri suyun içine atıp haşlayarak ve en son piştikten sonra yağını ilave edip blendırlayarak da yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...