Yulaf Ezmeli ve Tarçınlı Pankek

Oğlumun çok severek yediği kahvaltılardan bir tanesi de pankek.

Pankekimizi yapmaya başlıyoruz.Harcımızı aynen tarifteki gibi hazırlıyoruz.

Tavamızı önce güzelce kızdırıyor sonra da yağlıyoruz, aynen fotoğrafta gördüğünüz kadar, çok az yağ kullanıyoruz

Bir kepçe yardımı ile harcımızı tavaya 3 parça halinde döküyoruz ve kızarana kadar pişiriyoruz

 
Ters çevirdikten sonra,çevirdiğimiz tarafı da kızartıp,ocağı kapatıyoruz.Hepsi bu kadar,çok basit öyle değil mi :) Afiyet olsun

  Malzemeler:


  • 1 adet yumurta
  • Kibrit kutusu kadardan daha az kaşar peynir
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3.5 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 2 tatlı kaşığı yulaf ezmesi
  • 3-4 dal maydonoz
  • 3-4 dal dereotu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı: Yumurtayı çukur bir kapta çırpın,sütü ilave edin ve biraz daha çırpın.İçine kaşar peynirini minik minik doğrayın.Yulaf ezmesini ve tam buğday ununu yavaş yavaş karışıma yedirin,topaklanmaması için sürekli karıştırarak ilave edin.Diğer malzemeleri zeytinyağ,dereotu,maydonoz,tarçın,tuz,kabartma tozunu harca ekleyip güzelce çırpın.Tavayı ocakta iyice kızdırın ve bir kaç damla zeytinyağı damlatın.Çırpılmış pankek harcını kepçe ile üç parça şeklinde tavaya dökün.Altı kızardıktan sonra ters çevirip,çevirdiğiniz tarafıda kızartıp ocağın altını kapatın.Bebeklerinize yedirirken isterseniz üzerine bal sürün,isterseniz pekmez v.s gibi kahvaltılıklarla pankeklerinizi daha da lezzetlendirebilirsiniz.Afiyet olsun.

Benim oğlum bu pankeki çok severek yiyor.Peki tarifimi siz nasıl buldunuz?



                                           

4 yorum:

  1. Oğlum da pancake seviyor haftasonları yapıyorum genelde :)

    YanıtlaSil
  2. Love and smile merhaba;
    Afiyet olsun bebişlerimize :)Benim oğlumda severek yiyor

    YanıtlaSil
  3. Burcu merhaba oncelikle guzel tariflen icin eline saglik.acaba bugday unu yerine normal un koysam bi zarari olmaz nede olsa corabalarna kullanyom yoksa bebelere bi zarari varmidir cnm ?

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Govher;
    Elbetteki olur ama ben hem besleyiciliği açısından,hem vitamin değeri açısından, hemde daha tok tutuyor olması açısından hep tam buğday ununu tercih ediyorum.Hiç beyaz un kullanmadım,ya mısır unu ya da tam buğday unu kullanıyorum,çorbaları da dahil buna.Beyaz daha çok işlemden geçtiği için vitamin değerini kaybediyor malesef

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...