Malzemeler:
- 1 adet enginar
- 1/2 adet havuç
- 1/2 adet patates
- 1 dilim balkabağı veya yeşil kabak
- 1 tatlı kaşığı tam buğday unu
- Çeyrek limon
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
- 1/2 adet kuru soğan
- tuz
Hazırlanışı: Önce bütün sebzeleri minik minik küp şeklinde doğruyoruz.Soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz.Sebzeleri ilave edip üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave ediyoruz.Unu küçük bir kaseye koyup üzerine çok az soğuk su ve limon suyu ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.Yemeğin suyundan da una biraz ekleyerek ılımasını sağladıktan sonra sebzeler yumuşayınca tencereye unlu karışımı topaklanmaması için yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz.Bir taşım daha kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz ve tuzunu ilave ediyoruz.Aklınızda bulunsun yemek piştikten sonra tuzunu ilave ederseniz daha sağlıklı olur.Afiyet olsun.
Not: Ben her pazara gittiğimde oğluma mutlaka bir adet enginar alırım, çünkü enginar bebekler için oldukça faydalı bir besin kaynağı.İçinde potasyum,kalsiyum,fosfor ve K vitamini bulunmakta,ayrıca A vitamininden B1 ve C vitamininden de çok zengin bir besin.Liften yana da pek zengin olduğunu biliyorum.Özellikle enerji veren ve iştah açan bir besin olduğundan iştahsız bebelerin bol bol yemesini tavsiye ediyorum.
Not: Ben her pazara gittiğimde oğluma mutlaka bir adet enginar alırım, çünkü enginar bebekler için oldukça faydalı bir besin kaynağı.İçinde potasyum,kalsiyum,fosfor ve K vitamini bulunmakta,ayrıca A vitamininden B1 ve C vitamininden de çok zengin bir besin.Liften yana da pek zengin olduğunu biliyorum.Özellikle enerji veren ve iştah açan bir besin olduğundan iştahsız bebelerin bol bol yemesini tavsiye ediyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder