Sütlü Domates Çorbası

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı 
  • 1 Çorba kaşığı tam buğday unu
  • 1 Adet olgun domates 
  • 1 çay bardağı süt (1 yaşından önce formül süt koyabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı tavuk suyu (tavuklarını da blendırlayıp koyabilirsiniz)
  • Tuz (1 yaşından önce tuz kullanmayınız)

Hazırlanışı :Tereyağını tencereye alıp, eritin. İçine unu ilave edin ve hafifçe sararana dek kavurun. İçine tavuk suyunu ve sütü azar azar ekleyin. Topaklaşmaması için devamlı karıştırın. Domatesleri rendeleyin tencereye ilave edin. Tencerenin kapağını çorbanın taşmaması için hafifçe aralık bırakarak 10-15 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayın.

Not :
Orjinal tarif yukardaki gibidir fakat bir uyarıda bulunmak istiyorum.Tereyağını yakmak sağlık açısından bildiğiniz gibi faydalı bir yöntem değildir.Bu nedenle çorbanıza tereyağını çiğ olarak katarsanız daha sağlıklı bir çorba elde etmiş olursunuz.Unu da sütle sulandırarak ilave edebilirsiniz.Çorbalarınıza hangi yağ kullanıyorsanız kullanın tereyağ/zeytinyağ piştikten sonra katıldığı takdirde çok daha faydalı olacaktır.

Arzuya göre içine tel şeyriye yada pirinç koyabilirsiniz.Domates allerjen bir gıdadır,doktorunuza danışmadan başlamayınız.

Ben pişmiş tavukları blendırlayıp içine katıyorum,tavukları blendırlarken ayriyeten içine maydonoz,dereotu,kırmızı salçalık biber,çok az sarımsak da katıp öyle blendırlıyorum ve bu karışımı pişmeye yakın içine katıyorum.Bazen sadece tavuk suyuyla yaptığım oluyor bazen de içine formül süt katıyorum.

6 yorum:

  1. TEREYAĞI İLE UNU KAVURUNCA KANSEROJEN OLMUYOR MU? fitoterapist eczacı ahmet idris ulutaş.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Ahmet Bey;
    Kesinlikle haklısınız sağlık açısından tereyağını yakmak doğru değil ama lezzet açısından bu şekilde çocuklar daha çok seviyorlar,annelerimizden öğrendiğimiz hep bu şekildeydi.Annelerimiz alternatif olarak tereyağını yakmadan çiğ olarak çorbanın içine de katabilirler.Tarifin altına da bu uyarınızı not olarak düşeceğim.Teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Bencede aynen katılıyorum Ahmet kardeşime. Sevgili arkadaşım tarifin harika leziz bir tarif belli. Ama lütfen rica ediyorum söz konusu çocuk veyahut bebek tarifi oldu mu biraz özen gösterin en azından yağı kavurmamanız gerekliliğini göz önünde bulundurun. Yağ piştkten sonra çiğ olarak eklenir öğünlere.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili adsız;
    Ahmet Beye yorumumda haklı olduğunu belirttim.Sonuçta bende bir anneyim ve inanın çocuklarımızın sağlığını herkesten önce düşünüyoruz.Diğer tariflerime de göz atarsanız normalde kendim de yağları çiğ olarak katarım fakat domates çorbasını biraz lezzetlendirmek açısından bu şekilde yaptım ve tarifi bu şekilde verdim.Uyarıyı ilk etapta not olarak yazmayı unutmuş olabilirim ama Ahmet Bey hatırlatınca hemen not olarak zaten belirttim.Sizi anlıyorum ve hak veriyorum,lütfen yorum yazarken de sizden ricam yargılamadan yazarsanız çok sevinirim.
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  5. Tarıfı not ettım bıle,ellerıne saglık tesekkurler.ozellikle tavuğu blenderlarken ıçıne kattıkların çok hoşuma gıttı

    YanıtlaSil
  6. Burcu hanım; ben teşekkür ederim.Afiyet olsun.İçine kattıklarım özellikle bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirecek sebzelerdir.Kırmızı biber ve sarımsağı her yemeğine katmaya çalışıyorum,tavsiye edebilirim.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...