İlk Kez Kalem Tutuyoruz

Oğlumu doktor kontrolüne götürdüğümüzde doktorumuz bu yaş döneminde hangi aktiviteleri yaptığımızı ve özellikle eline kalem verip vermediğimi sordu. Bende az da olsa kendimde bir eksiklik hissederek hayır diye cevapladım. Doktorumuz neden diye üstelediğinde daha zamanı gelmediğini düşünüyorum diye ekledim. Bunun üstüne doktorumuz oğlumun kalemle tanışmasının artık tam zamanı olduğunu ve kalemleri eline vermem gerektiğini söyleyince eve gelir gelmez ilk işim Kaan'ı aktivite masamıza oturtup önüne defter ve kalem koymak oldu. Oğlum ilk etapta kalemlerin kapağını açıp kapatmakla kendine oyun çıkardı. Baktım yazıp çizmekle alakası yok, ben kendim aldım kalemi elime, onun beni izleyebileceği bir pozisyonda oturarak defteri kendim karalamaya başladım ve sonrasında kalemleri sessizce önüne bıraktım. Bebekler herşeyi taklit ederek öğrendikleri için oğlumda hemen kalemi eline alarak defteri karalamaya çalıştı. İlk denememizde kalemler maalesef 5-10 dakika kadar ilgisini çekebildi. Ancak ben ümitliyim, eminim zamanla bu süre artacaktır. 

Deftere yazıp çizme faslı bittiğinde oğlum kalemleri tekrar eline alarak bir oraya, bir buraya savurmaya başlayıp elini, yüzünü, masasını olduğu gibi boyadı. Neyse ki bu konuda hazırlıklıydım ve eline verdiğim kalemler yıkanabilir cinstendi. Sizlere de tavsiye edebilirim. İlla ki bu marka olmak zorunda değil, önemli olan yıkadığınızda boyaları benim de yaptığım gibi kolayca çıkarabilmek. Kullandığımız kalemleri merak edenler buradan göz atabilir.

4 yorum:

  1. faber castel in de keçeli kalemleri yıkandığında leke bırakmıyor benim küçük sıpam aisinin halısını oyamıştı karalamıştı yıkadık geçti :)))

    YanıtlaSil
  2. merhaba;
    elimizde kullandığımız kalemlerde carioca marka onlarda silinebilir leke bırakmayan boya kalemlerinden,hatta bunların daha kalın ve ucu yuvarlak olanlarından da aldım.mobilya,kıyafet,ten heryerden çıkıyor.Ama yine de çok teşekkür ediyorum fikir verdiğiniz için :)

    YanıtlaSil
  3. ahh ben yerim onu, ilkler hep çok güzel ve bir bebekle insan her gün bambaşka ilkler yaşayabiliyor. Ben de carioca nın bebekler için olan boyalarından almıştım kızıma. Sizi takibe alıyorum, ben de beklerim. http://nur-ela-m.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz teyzesi...Şuanda iki yaşına geldi ve hergün bizi ayrı şaşırtıyor...Tabiki memnuniyetle...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...