Kabak Tatlısı



Malzemeler:

  • 2kg Balkabağı
  • Her dilimin üzerine 1 yemek kaşığı şeker
  • Dövülmüş fındık veya ceviz
Hazırlanışı 1: Kabakları dilimleyip,kabuğunu soyuyoruz (soyulmuş ve dilimlenmişde alabilirsiniz) çekirdeklerini çıkartıp fotoğraftaki büyüklükte doğruyoruz.Geniş ve yayvan bir borcama diziyoruz.Kabakların üzerine her dilime bir yemek kaşığı gelecek şekilde şekerleri ilave ediyoruz.Bir gece bekletiyoruz,şekerler tamamen erimiş olmalı.Ertesi gün fırına koyup yarım saat kadar yani kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz,soğuduktan sonra üzerine fındık veya ceviz serpiştirerek servis ediyoruz.Afiyet olsun.

Hazırlanışı 2: Kabakları dilimleyin,kabuğunu soyun (soyulmuş ve dilimlenmişde alabilirsiniz) çekirdeklerini çıkartıp fotoğraftaki büyüklükte doğrayın.Geniş ve yayvan bir tencereye dizin.Şekerleri üzerine serpiştirin. Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur. Bir bardak su yeterlidir. Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce kısarak üzerine, parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Altını kapatıp ateşten çekin. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz veya fındık serperek servis edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...