Su Oyunları Dönemimiz Başladı

Çocuklarımızın her istediğini onların istedikleri zaman yapamayabiliyoruz, hatta bazen onları mutlu eden şeyler evi talan edip bizi deliye döndürdüğü için onların büyük mutluluklarına bilerek ya da bilmeyerek engel oluyoruz. Oturup düşününce ne yalan söyleyeyim yaptıklarımıza ya da onlara yaptırmadıklarımıza pişman oluyoruz. İşte bu düşüncelerden hareketle oğlumu mutluluktan uçuracak aktivitemizi kafamda tasarlayıp oyun saatimizin gelmesini bekledim.Su ile oynamayı sevmeyen çocuk var mıdır bilmiyorum ama benim oğlum tam bir su kuşu. Suyla her koşulda saatlerce bıkmadan oynayabiliyor. Hatta banyodan çıkartırken bile çığlık çığlığa kalıyor, neymiş efendim küçük sıpam küvetinde su ile oynamaya devam edecekmiş.
Banyoda kendi kendine suyla oynamayı sevdiğinden onun motor becerilerinin gelişmesi açısından bu aktivite biçilmiş bir kaftan oldu. Havaların ısınması ile birlikte bolca güneş alan balkonumuzda onun suyla oynayabileceği bir alan oluşturmaya karar verdim. Çok yönlü kullandığımız kum havuzu bu aktivitede de yine kurtarıcım oldu.


Kum havuzunu balkona yerleştirdikten sonra oğluma mama önlüğünü giydirdim. Kum havuzuna suyu doldurdum ve oğlumun son günlerdeki favorisi taburesini de kum havuzunun önüne getirdim.

Kepçesini eline verdiğim andan itibaren iş başına geçiverdi. Kepçe ile bir bölmeden diğerine su aktarmaya başladı ve bunu kaç kez tekrarladı sayamadım :))



Sonra sulama bidonunu içinde su dolu olarak verdim, ve ne kadar büyük bir hata yaptığımı anlamam için bir kaç dakika yetti de arttı. Mutfaktan kaç kez su doldurup getirdim hatırlamıyorum, ama Kaan her seferinde boşalan bidonu elime tutuşturup "anne" "anne" diye diye tekrar doldurana kadar başımın etini yiyordu.



Bu arada sıçrayan sulardan etraf öyle bir ıslanmıştı ki ayağı kayıp düşecek diye çok korkuyordum. Önce ayaklarının altına küçük bir havlu attım, ama Kaan efendinin keyfi kaçtığı için havludan vaz geçtik. Sonrasında aklıma havuzun altına küçük bir kilim sermek geldi de tehlikesiz bir şekilde oynamaya devam etti.



Kum havuzu, kürek ve su bidonu ile oynamaktan hızını alamayan oğlum en sonunda kafasını havuzun içine sokacak kadar ileri gitti.



Elleriyle suya şap şap vurdukça etrafa sıçrayan sular oğlumu öyle mutlu ediyordu ki anlatamam. Oğlumun mutluluğunu paylaşmamak elde değildi, aktivitemizin sonunda yer gök su içinde kalmıştı. Taktığımız önlüğe rağmen kıyafetlerinde kuru bir nokta bile kalmamış ve tatlı bir yorgunlukla etkinliğimize son verip doğruca banyoya girdik. Su oyunlarımıza bir süre orada da devam etti. 

Günün sonunda oğlum mutluluktan havalara uçmuş ve artık suya doymuştu.



1 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...