14 Aylık Gelişim

Yılbaşı kostümümüz :)

14 Aylık Oğlum Neler mi Yapıyor?


  • Öpücük atmayı öğrendi ve öp deyip yanağımızı gösterdiğimizde gelip öpüyor(kaanca öpme ağzını açıp,yanağımıza getirip ısırmak oluyor)
  • “Seni kocaman seviyorum”diyerek kollarımızı açtığımızda, koşar adımlarla gelip sarılıyor.
  • Bizi taklit ediyor.Mesela; biz telefonla konuşurken o da telefonu alıp kulağına tutuyor, çoraplarımızı giyerken Kaan da eline çorap alıp ayağına takmaya çalışıyor,dişlerimizi fırçalarken o da kendi diş fırçasıyla ağzında ileri geri yapmaya çalışıyor
  • Babası işten gelince,zilin sesini duyar duymaz kapıya koşuyor ve kapının önünde bekliyor.Kapı açılınca babasına,saklanarak ya da geri kaçarak oyun yapıyor, babasını görür görmez mutluluktan ağzı kulaklarına varıyor.
  • Verilen talimatları anlıyor ve büyük ölçüde yerine getiriyor.Daha doğrusu söylediğimiz her şeyi anlıyor artık.
  • Kıyafetlerini giydirip çıkartırken,bana yardım ediyor.Giydirirken kolunu uzatıyor,çıkartırken de kolumu geri çekiyor.Çoraplarını henüz giyemesede çıkarmakta usta oldu.
  • “Al-ver” dendiğinde alıyor ve geri veriyor.
  • İstediği birşeyi “gıııı gıııı”diyerek parmağıyla gösteriyor.
  • Kulak,ağız ve burunun yerini biliyor.
  • İnatlaşma ve istediğini yaptırma maksimum seviyede.
  • 13.5 aylıkken yürümeye başlayan Kaan efendi artık yürüme konusunda tam bir usta oldu.
  • Banyo yapmayı doğduğundan beri çok seviyor.Banyo yapacağız,bıcı bıcı yapacağız dendiğinde banyoya gidip duşakabinin önünde gelmemizi bekliyor.
  • Nihayet kendi kendine oynamaya başladı.Oyuncaklarıyla etkileşimi bir anda arttı.
  • Kendi oyuncaklarından çok tencere,tava,çaydanlık,plastik kaplar v.s mutfak eşyalarıyla oynamayı daha çok seviyor.
  • Parka gitmeye bayılıyor,salıncak ve kaydıraktan indiği an kıyameti kopartıyor.
  • Topa ayağıyla vuruyor.
  • Evin kuytu köşelerine girmeye,saklambaç oynamaya bayılıyor.Biz saklanıyoruz o bizi buluyor ya da o saklanıyor biz “Kaan nerde,Kaan nerde”diyerek onu buluyoruz.
  • Hoşlandığı bir şeyi yaptığımızda gülme krizlerine giriyor,.Maşallah çok güleç yüzlü,ağzı hiç kapanmıyor nerdeyse.
  • Biz çatalına yada kaşığına yemeğini koyuyoruz o da alıp yarı ağzına, yarı yere dökerek kendi yemeğini yemeye çalışıyor.Kendi kendine yemeyi öğretme çalışmalarımız devam ediyor.
  • Kendi suyunu canı isterse içiyor ama genelde bizim içirmemizi daha çok seviyor.Bardaktan içirmeyi zaman zaman denesek de tam anlamıyla alışmış değil.Bardaktan içerken oyun yapmayı daha çok seviyor.
  • Hasta olmadığı sürece ve diş çıkarmadığı sürece yemek yemeyi seviyor,özellikle bizimle masaya oturup bizim yemeklere salça olmaya bayılıyor.
  • Ekmek ve zeytin yemeye bayılıyor,ağlarken bile eline ekmek verdiğimizde anında sakinleşebiliyor.
  • Akşam 20:00-20:30 gibi yatıp sabah 7:00 de kalkıyor,gece 12:00 de su içiyor ve 5:00 te beni emiyor.12 aylıktan bu yana sallanmadan,kendi kendine uyuyor, tabii yanında beni mutlaka istiyor.
  • Uyku zamanı geldi eee eee yapacağız dediğimde koştura koştura odasına gidip kapıyı kapatıp yatağına atıyor kendini,bende peşinden gidip yanına uzanıyorum.
  • Hasta oldu ve burnu tıkandı ve bize bir gece resmen nöbet tutturdu.Burun akıntısı bir hafta devam etti.
  • 9 tane dişi var
  • Boyu:78cm, Ağırlığı:10.285kg



İlk kez: Kar çok yağınca,karla tanışmış oldu

Nihayet bu kış karla tanıştı.Geçen sene çok kar yağdığında oğlum 3 aylıkdı ve ben arkadaşlarımla kar topu oynamaya çıkınca keşke benim oğlumda büyüsede onunla oynasak diye geçirmiştim içimden.Oğlum büyüdü, henüz kartopu oynayamadık ama seneye inşallah oynayacağız oğluşum
21 Aralık 2012 Cuma

Artık: Üçüncü kez saç tıraşı oldu

Üçüncü kez saç tıraşı oldu, ne çabuk uzuyor oğlumun saçları yahuuu :) Ama bu kez saçını kesmemiz o kadar kolay olmadı, birazcık yaramazlık yaptı.
21 Aralık 2012 Cuma

Yaptı: Emziksiz uyudu

İki akşamdır emziksiz uyuyor.Annesi emzik bıraktırma operasyonuna girişmiş bulunmakta,bakalım kim kazanacak :)
Not:Sonradan girilen güncel:sonuç başarısız
25 Aralık 2012 Salı

İlk kez: Söylenenleri anlıyor ve uyguluyor

Oğlum artık söylenen herşeyi anlıyor.Annesi otur diyor hooppp totosunu yere atarak küt diye önümüze oturuyor.Parka gidicez ayakkabıları giyelim dediğimde önüme oturup ayaklarını uzatıyor v.s. Anlayacağınız oğlum büyümüş.
28 Aralık 2012 Cuma

İlk kez: Kendi çatal kullanarak makarnasını yedi

Bugün makarnasını kendi yedi.Annesi çatalına batırdı oğlumda tabaktan alıp ağzına götürüp,çatalını tekrar geri bıraktı.Hiç dökmeden öğlen yemeğini kendi yemiş oldu.Annesinin ağzı kulaklarında :)
28 Aralık 2012 Cuma

Bu Aralar: Uzun süreli hasta oldu (burun akıntısı) 

3 gündür hasta, burnu hem tıkalı hemde şakır şakır akıyor. Geceleri hiç rahat uyuyamıyor. Geceleri üstünü çok açtığı için mi hasta oldu acaba. Bugün gidip uyku tulumu aldık. Önceden uyku tulumu almıştık ama çok terlettiği için iade etmiştik. Sonrasında da tekrar almayı ihmal ettik. Keşke oğlum hasta olmadan önce alsaydık.
Not: Sonradan girilen güncel:10 gün devam etti hastalığı
05 Ocak 2013 Cumartesi

İlk kez: Sağ alttan azı dişi çıktı

Sağ alttan azı dişi çıktı ve 9 dişli canavar oldu artık.Huysuzluğu ve uyumamasının sebebi meğer buymuş bir de üstüne hastalık eklenince düşünün annesinin halini.Önceki diş çıkarmasında da aynısı olmuştu. Hem diş,hem hastalık aynı anda gelmişti.
08 Ocak 2013 Salı

Yaptı: Komşu teyzesinin objesini kırdı

Komşu teyzesinin objesini kırdı ve çok korkup ağladı.
08 Ocak 2013 Salı

Yaptı: Gece boyu deliksiz hiç uyanmadan uyudu

Annesinin doğum günüydü ve annesine d.günü hediyesi olarak dün gece sabaha kadar hiç uyanmadan deliksiz uyudu.Emmeye bile kalkmadı.
09 Ocak 2013 Çarşamba

İlk kez: Topa ayağıyla vurdu ve diş fırçalama takliti yaptı

Topa ayağıyla vurmayı,annesi dişini fırçalarken onu izleyerek diş fırçalama takliti yapmayı öğrendi.
11 Ocak 2013 Cuma

İlk kez: Aynada kendini keşfediyor

Aynada kendi kendine şebeklik yapıp kendini izliyor, sonra da kendine gülüyor.Anneside uzaktan oğlunu izlemeye doyamıyor.
14 Ocak 2013 Pazartesi

Yaptı: Kıyafetlerini giydiriken kollarını uzatıyor

Annesi kıyafetlerini giydirip çıkartırken,annesine yardım ediyor.Giydirirken kolunu uzatıyor, çıkartırken de kolunu geri çekiyor. Çoraplarını henüz giyemesede çıkarmakta usta oldu artık.
14 Ocak 2013 Pazartesi

Yaptı: Uyku zamanı dendiğinde yatağına gidiyor

Anne hadi uyku zamanı,eee ee yapacağız dediğinde koştura koştura odasına gidip kapıyı kapatıp,yatağına atıyor kendini.Tabii anneside peşinden gidip yanına uzanıyor.
14 Ocak 2013 Pazartesi

Yaptı: Banyo zamanı dendiğinde banyoya gidiyor

Annesi banyo zamanı bıcı bıcı yapcaz dediğinde direk banyoya koşup duşakabinin önünde annesini bekliyor.Annesi suyu ısıtana kadar zor bekliyor, daha kıyafetlerini çıkarmadan hemen küvetin içine girmeye çalışıyor.
14 Ocak 2013 Pazartesi

Büyüdü:

Boy: 78cm, Ağırlık: 10,280kg 
15 Ocak 2012 Salı

Yaptı: Tahlil için kan alındı,çok ağladı

Bugün dr.gittik.Önce tahlil için kolundan kan aldılar, sonra aşı yaptılar, sonra göz muayenesi yaptılar.Bu kadar şeye can mı dayanır oğlumda ağlamasıyla hastaneyi inletti.
15 Ocak 2013 Salı

İlk kez: Tahlil sonuçlarında demiri eksik çıktı

Demiri eksik çıktı ve annesinin morali çok bozuldu.Oysaki annesi yemeklerine o kadar özen gösteriyordu ki ama annesi oğluna bakıcam diye kendini unuttu oğlu da annesinden yeteri kadar demir depolayamamış.
17 Ocak 2013 Perşembe

4 yorum:

  1. Bu kadar mı benzemek olur okudukça kızımın yaptıklarını okuyormuş gibi oldum Serra da tam 14,5 aylık demekki aynı dönemler hemen hemen aynı şeyler yapıyor bebişler.. Çok ama çok tatlı ve postunuzu da keyifle okudum .. Sağlıkla huzurla nice 14 aylara

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ediyoruz zeynep teyzesi,artık bebeklikten çıkıp küçük çocuk oldular.Bizlerde keyifle izliyoruz o hallerini,daha nice güzel günlerini göreceğiz inşallah.

    YanıtlaSil
  3. Okurken aynı oğlum dedim hayret ettim :)) Su şişelerinin dolusunu sürüklüyor bizimki, boş su şişesine boru koyup yemek yiyor filan, aynı devir tak bizde de var, mandal sepeti hastası... Oğlum 14 aylık olacak 1 hafta sonra.

    YanıtlaSil
  4. Özlem merhaba;
    Bebeklerimizin bu hallerini izlemek gerçekten mutluluk verici.Farkediyorum ki aynı dönem bebekleri,genel olarak aynı aktivitelerde bulunuyorlar.Bize de bu aktivitelerini çeşitli oyunlarla geliştirmek ve zevkle onların büyüdüğünü izlemek kalıyor.Çok teşekkür ediyor ve oğluna maşallah diyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...