Çocuk Kitapları

İlk Kitaplarımız

İtiraf ediyorum ki kitap konusunda biraz (hatta oldukça) geç kaldık ama zararın neresinden dönersen kardır hesabı hatamızı farkedip soluğu D&R da aldık. İlk önce temel sözcükleri resimlerle birlikte oğluma öğretebileceğimiz bir kitap almak istiyorduk. Araştırma konusunda tembel olan babamızdan hayır gelmeyeceğini çok iyi bildiğim için bu yaş grubundaki çocuklara uygun olabilecek kitaplarla ilgili kısa bir araştırma yapmıştım. Okuduğum yazılarda ortak olan nokta çocukların algısının gelişebilmesi için bu dönemde kitapta kullanılan resimlerin şekiller veya çizimler yerine gerçek resimler olması yönündeydi. Bende bu yüzden böyle bir kitap aramaya başladım. Alacağımız kitap aynı zamanda haşarı oğlumun kolaylıka yırtıp parçalayamayacağı bir kitap olmalıydı. 

O kadar çok çeşit kitabın arasında işimiz gerçekten zordu, ama tüm kriterlerimize uyan hem de daha elimize ilk alışımızda içimize hemen sinen "Remzi kitapevi" yayını olan "İlk 100 Sözcük" seçtiğimiz ilk kitap oldu. Kitap konusunda bizim gibi acemi anne babalara bu kitabı kesinlikle tavsiye ediyorum. Öncelikle oğlumun çok ilgisini çekti. Ayrıca hem baskı kalitesi olarak hem de kullanılan resimlerin gerçek resimler olması açısından tam da benim aradığım özelliklere sahipti. Şahsen ilk fırsatta serinin diğer kitaplarını da almayı düşünüyorum.  

Kitabı almak isteyenler buradan göz atabilir.


Bu kitabın dışında bir de oğluma okuyabileceğimiz "Timaş Çocuk Yayınları"ndan çıkmış olan  5 tane mini masal kitabı aldık. Bu kitaplar ise ;
Kitabı almak isteyenler buradan göz atabilir.

Kitabı almak isteyenler buradan göz atabilir.

Kitabı almak isteyenler buradan göz atabilir.

Kitabı almak isteyenler buradan göz atabilir.

Kitabı almak isteyenler buradan göz atabilir.

Bu kitaplardan sonra sırada hangi kitapları alacağımı henüz bilmiyorum ama araştırmalarım devam ediyor. Oğlumun gelişimine destek olacak en uygun kitapları seçmeye çalışıyorum. 

Yeni kitaplar aldıkça paylaşmaya devam edeceğim.

4 yorum:

  1. Canım Kaan'ın tam ilgisinin açık olduğu dönem şuan çok geç kalmış sayılamazsın inşallah:)bu arada minik kitaplardan bir kaçı bizde de var öğlen uykusuna kendince okuyarak evirip çevirerek dalıyor bizim oğlan:) Kaan da sever umarım, sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ediyoruz teyzesi,Etka'nın bu konuda maşallahı var,seni çok takdir ediyorum.Bu şekilde uykuya dalmasını öğretmek çok büyük başarı

    YanıtlaSil
  3. hayirliaslihan1 Nisan 2013 04:37

    Bilgiler için teşekkürler.Kızım henüz 4.5 aylık bizde geçtiğimiz hafta ilk kitaplarımızı edindik ,ve yazıyı okurken resimlerin gerçekliği ile ilgili kısmını okuyunca hemen bizdeki kitaplara baktım resimler gerçek mi yoksa çizim mi diye neyseki gerçek resimler yoksa yanlış tercih yaptığımı düşünecektim .Siz geç kalmış olarak gördünüz kendinizi ben ise acaba erken mi diyorum çünkü pek ilgi göstermiyor kitaplara.Masal okuduğumda dinliyor ama şekilleri /renkleri vb . öğreten kitaplara bakarken ilgilenmiyor .Henüz küçük olduğunu düşünüyorum ,sizce ne zaman başlamalı ?

    YanıtlaSil
  4. Hayırlıaslıhan merhaba;
    Kitap okumak için en ideal zaman 6 ay ve üzeridir.Şuan da ilgi duymaması gayet normal.Ben geç başladım malesef,oğlum 1 yaş üzerindeyken başlamamıza rağmen öyle çok yoğun ilgi duymuyor henüz,zamanla alışacaklar.iki yaşına gelene kadar bir masal kitabını az çok benimseyebilmesi ve anlayabilmesi için defalarca okuduğumu biliyorum ki,öyle yapmak gerekiyor.Bir de nacizane bir önerim kitabı, genelde bebeğinizin sakin olduğu ve karnının tok olduğu bir zaman dilimini seçmeniz,bunun için yine en ideal zaman uyku öncesi yada bebeklerin algıları en güzel sabah saatlerinde açık olur,sabah saatlerini de tercih edebilirsiniz.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...